ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της Β’ Τάξης και συγκεκριμένα του τμήμα-τος Β1 του 9ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εξαιρετική Έκθεση “Άννα Φράνκ” που φιλοξενείται αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς είναι κοντά και στην 27η Ιανουαρίου, μέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Η Έκθεση περιλαμβάνει την ιστορία της Άννας Φράνκ, όπως αυτή αυτή αποτυπώνεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αντίστοιχου Μουσείου στο Άμστερνταμ.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτέλεσε ότι η όλη ξενάγηση, περιήγηση, υπόμνηση σχολίων έγινε με οδηγούς – ξεναγούς από συνομιλήκους μαθητές/τριες των σχολείων που είχαν και την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης.
Έτσι, το ταξίδι – προσκύνημα τιμής σε ΜΝΗΜΕΣ που πόνεσαν την ανθρωπότητα , συγκίνησε βιωματικά , αφού ο συνομίληκος ξεναγός ακουμπά πιότερο το νου και την καρδιά των μα-θητών ….γιατί είναι κοντά…με αλήθειες βαθιά ειπωμένες, δίνοντας ουσία και αξία στα κυρίαρχα λογότυπα -μηνύματα :

“ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ”!!

“ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΝΕΙ”!!!
Η βιωματική ενσυναίσθηση αυτών καθιστά υπεύθυνους τους νέους καθώς συνειδητοποι-ούν τι κόσμο θέλουν να ζήσουν, να δημιουργήσουν για να ‘χει συνέχεια η ΟΜΟΡΦΙΑ, ως αιτούμενο της ύπαρξης τους.
Και, επειδή η πνευματική ομορφιά νοηματοδοτεί τη ζωή, ώστε να καταστεί ο έφηβος “ψυχι-κά ανθεκτικός”στην πίεση των αδιεξόδων της ζωής η επίσκεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία κα-θόσον υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο δράσης του σχολείου με στόχο την καλλιέργεια ψυχο-θεραπευτικών στάσεων και την ψυχική ενδυνάμωση των εφήβων.
Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγήτριες του σχολείου Τασιούλη Μαρία ΠΕ01 & Στεργιούλα Παναγιώτα ΠΕ07.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ