ΕΡΧΕΤΑΙ «ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ» ΨΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΧΙΟΝΙΑ

Ήπιος θα είναι σήμερα, Παρασκευή ο καιρός με δυνατούς βοριάδες στις θάλασσες, ενώ από Κυριακή και στη συνέχεια θα μας επηρεάσει μια «φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τη σύντομη κακοκαιρία είναι αυτές που βλέπουν προς το Αιγαίο, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, το ψυχρό κύμα θα μας απασχολήσει από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (30/1) με πρωί της Τετάρτης (31/1). Στη συνέχεια θα πάμε σε ομαλές καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει και οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν.

Πού θα χιονίζει

Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται στη δυτική και κεντρική Μεσόγειο, λόγω του «ατμοσφαιρικού βουνού» που εντοπίζεται σε αυτές τις περιοχές, όμως γύρω από αυτό, εντοπίζονται κακοκαιρίες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Λόγω της καμπύλης που πραγματοποιεί το «ατμοσφαιρικό βουνό», θα επιτρέψει την ψυχρή εισβολή να εισέλθει στη χώρα μας από την Κυριακήρίχνοντας τη θερμοκρασία και φέρνοντας χιονοπτώσεις.

Το Σάββατο αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις στο Αιγαίο, όμως όχι κάτι το ιδιαίτερο, με τις θερμοκρασίες να σημειώνονται γύρω τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από την Κυριακή θα χαλάσει ο καιρός και θα επηρεαστούν οι περιοχές που βρίσκονται ανατολικότερα από την οροσειρά της Πίνδου και ειδικότερα περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα θα φέρει βροχή ή χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (από τα 250-300 μέτρα και πάνω).

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία βρίσκεται η Αττική, η Εύβοια, η νοτιοανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, η ανατολική Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα χιόνια στην Αττική θα εντοπιστούν από την Κηφισιά και βορειότερα (Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Βαρυμπόμπη, Δροσιά, Σταμάτα).

Τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

Σήμερα πάντως ο καιρός θα είναι αρκετά καλός στα περισσότερα διαμερίσματα, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στον ουράνιο θόλο, με κάποιες αραιές συννεφιές προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα αυξηθούν στις περιοχές του Αιγαίου και στο πέρασμα τους θα αφήσουν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ισχυρές και πολύ ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα σημειωθεί κοντά στους 15-17 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σήμερα δεν αναμένονται ιδιαίτερα φαινόμενα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει τις επόμενες ώρες, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα σημειωθεί το μεσημέρι στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις. Οι βορειοδυτικοί θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα προσεγγίσει περίπου τους 13 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ