ΚΑΛΩΣΗΡΘΕ ΤΟ …CAMPUS!

Ανακοίνωση – καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη φιέστα ιδιωτικού κολλεγίου σε δημόσιο σχολείο της Λάρισας

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΑΣΕ), εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη φιέστα γνωστού κολλεγίου της Θεσσαλονίκης που έρχεται και στην πόλη μας, για να διαφημίσει την πραμάτεια του σε εκπαιδευτικά …προϊόντα και υπηρεσίες, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 27/1/24 στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Μάλιστα, το εν λόγω κολλέγιο, με αναρτήσεις του, ενημερώνει για το ανανεωμένο του …Campus και ως ως «δέλεαρ»προσφέρει σε τελειόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, που φοιτά σε Γυμνάσιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μία υποτροφία για την Α΄ τάξη Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2024- 2025, η οποία υποτροφία θα απονεμηθεί κατόπιν εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου 2024, πάλι στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι η εν λόγω επιχείρηση, στο όνομα της …εξωστρέφειας και του «κοινωνικού της προφίλ», προσφέρει την υποτροφία (για ξεκάρφωμα) σε μαθητή οικογένειας με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, ενώ είναι πασίγνωστο ότι απευθύνεται σε οικογένειες με υψηλά βαλάντια.

Να, λοιπόν, που σιγά-σιγά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για το τι εννοούν όσοι υποστηρίζουν ότι από τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα βγει κερδισμένος και ο δημόσιος (γιατί ο ιδιωτικός θα βγει σίγουρα): να κάνουν, δηλαδή, τα δημόσια σχολεία (στο χώρο τους, μάλιστα) πλάτες στους ιδιώτες που ψαρεύουν μαθητές και λυμαίνονται το χώρο (και) της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ως δημόσιου και δωρεάν αγαθού.

Βαριές οι ευθύνες κι όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παραχώρηση δημόσιου σχολικού χώρου προς χρήση στην επιχείρηση – κολοσσό της ιδιωτικής εκπ/σης.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ανοίξει την αντιλαϊκή βεντάλια της και για την εκπαίδευση (ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλαγές στη επαγγελματική εκπαίδευση, …) το παραπάνω περιστατικό είναι απλά ενδεικτικό του “οράματός” της για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Χρέος μας είναι ο συντονισμένος αγώνας μας μαζί με τους φοιτητές- μαθητές που είναι ήδη στους δρόμους για το ίδιο ζήτημα: για μια παιδεία δημόσια, δωρεάν και αντάξια των παραγωγικών δυνατοτήτων της εποχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ