«ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Αρωμα Λάρισας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές με τα κόμμα να πραγματοποιούν τις πρώτες τους συσκέψεις για να αποφασίσουν ποια ονόματα θα τοποθετήσουν στα ψηφοδέλτιά τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήδη έχουν «κλειδώσει» ορισμένοι υποψήφιοι.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πύρος Δήμας και ο Δημήτρης Τσιόδρας μαζί με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φαίνεται πως θα βρίσκεται ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, ενώ είναι πιθανό να δηλώσει υποψηφιότητα και ο πρώην μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς, καθώς και η Διάνα Βουτυράκου και ο Γιώργος Τσίπρας.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος φαίνεται πως θα είναι στη λίστα των υποψηφίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης υποψήφιους τον Νίκο Παπανδρέου, τον Φίλιππο Σαχινίδη, τον Γιάννη Μανιάτη, τον Βασίλη Σκουντή, τον Σάκη Αρναούτογλου και τον Ηλία Κικίλια.

Τέλος, στη Νέα Αριστερά η Έφη Αχτσιόγλου είναι από τα ονόματα που ακούγεται πως θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθεια προσέγγισης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η δημοσκόπηση του OPEN για τις ευρωεκλογές

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση του OPEN δίνει ευρύ προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ενώ οριακά στη δεύτερη θέση βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι στην ερώτηση για την ψήφο στις Ευρωεκλογές, στο αναγωγή επί του συνόλου, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 29,1%
ΠΑΣΟΚ: 10,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,5%
ΚΚΕ: 7%
Ελληνική Λύση:6,4%
Πλεύση Ελευθερίας:3%
Νίκη: 2,7%
Σπαρτιάτες: 2,5%
Νέα Αριστερά: 2%
ΜέΡΑ25: 1,9%
Σύνολο αδιευκρίνιστης ψήφου: 22%

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ