ΑΓΡΟΤΕΣ: ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Ε.Ο.

Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη σήμερα στις 12.00 μ. στη Νίκαια Λάρισας

Παραμένοντας με αποφασιστικότητα στα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με στόχο την ενίσχυση της αγωνιστικής πίεσης προς την κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με το στίγμα της κλιμάκωσης να δίνεται από το πολύ μεγάλο συλλαλητήριό τους στην Agrotica το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού όλων των μπλόκων της χώρας, αλλά και Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 12 μ. στη Νίκαια Λάρισας, στο Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί, με γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι θα φτάσουν από όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συζητηθεί η πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης και θα ληφθούν αποφάσεις για το παραπέρα δυνάμωμά της.

Οι αγρότες εξετάζουν πολλά σενάρια για την κλιμάκωση του αγώνα τους μεταξύ των οποίων είναι η κάθοδος τρακτέρ στην Αθήνα, το πολύωρο κλείσιμο των εθνικών οδών, αλλά και η παρουσία τρακτέρ στο κέντρο μεγάλων πόλεων της χώρας.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων και απέναντι στα ψίχουλα κοροϊδίας από την κυβέρνηση βρίσκονται τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Επίσης, για προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ακόμα, για τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ