ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ, ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετά τη σύσκεψη οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΑΘΕ

Την κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των αγωνιζόμενων αγροτών το μεσημέρι της Τρίτης στην Νίκαια Λάρισας. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκαν πολύμορφες δράσεις όπως:

Αποκλεισμός εθνικών οδών, τελωνείων, συλλαλητήρια στις πόλεις.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ.

Σήμερα και αύριο Τετάρτη θα γίνουν ενημερώσεις και συνελεύσεις στα μπλόκα για τα αποτελέσματα της σύσκεψης.

Καλούν επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματά τους και σε αυτή την βάση επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να δοθούν απαντήσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων.

Αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής με θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 0,07 ευρώ στη κιλοβατώρα για το αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση σε αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές. Να μην εφαρμοστεί η Νέα ΚΑΠ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που υπέστησαν ζημίες και φυσικές ασθένειες και αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών. Για τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Στην σύσκεψη εκφράστηκε ιδιαίτερα η συμπαράσταση προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας που δίνουν την μάχη για να σταθούν όρθιοι.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας Λάρισας.

Κάτω από την αποφασιστικότητά τους, ο φραγμός των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο, υποχώρησε και οι βιοπαλαιστές γεωργοί και κτηνοτρόφοι ανέβηκαν με τα πόδια επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας Λάρισας.

Φωνάζουν συνθήματα όπως, «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και «Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ