Η ΠΕΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση τη παράταξης

Μετά από θετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  αποφασίστηκε  από τη Νέα Δημοτική Αρχή Λάρισας η λειτουργία του Πρότυπου Σχολείου (Γ/σίου και Λυκείου) στον χώρο του 2ου  Γυμνασίου – 2ου  Λυκείου Λάρισας προκαλώντας αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, με τη συστέγαση του Πρότυπου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο συγκρότημα του 2ου  Γυμνασίου – 2ου  Λυκείου και μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους  (Γονείς, Κηδεμόνες, Συλλόγους Διδασκόντων) προκύπτουν προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αφού με τον περιορισμό των αιθουσών «σαλαμοποιείται» η στέγαση των μαθητών διαφορετικών σχολείων, υποβαθμίζεται εκ των πραγμάτων η  παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης (που υποτίθεται ότι υπηρετεί ένα Πρότυπο σχολείο)  ενώ πρόκειται  να χαθούν  οργανικές θέσεις και σίγουρα θα ελαστικοποιηθούν οι σχέσεις πολλών περισσότερων εκπαιδευτικών.

Η Νέα Δημοτική Αρχή με περίσσια περιφρόνηση προς την εκπαιδευτική κοινότητα και με κυνικό τρόπο εφαρμόζει όσα εντέλλεται από τη Νέα Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα αυτονόητα.

Προτεραιότητα της Πολιτείας οφείλει να είναι η στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και  των λειτουργών της ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής προς όφελος όλων των μαθητών και  της κοινωνίας γενικότερα.

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων για την υπεράσπιση του σχολείου τους και την άμεση αποκατάσταση στο θέμα τους, συνεχίζοντας την πορεία για ένα σχολείο της Παιδείας, της Αγωγής, του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, χωρίς κοινωνικές ανισότητες, για ένα  ανθρώπινο σχολείο με  αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.  Ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και ο καταναγκασμός δεν πρέπει να έχουν θέση σε κανένα χώρο της εκπαίδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ