ΙΔΡΥΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΒΑΡΟΥ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 (Σχολικού έτους 2020-2021)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «ΙΔΡΥΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΒΑΡΟΥ» λαμβάνοντας υπ’ όψη :
• την αριθ. 26/2023 απόφαση «Έκδοση προκήρυξης ανάδειξης υποτρόφων του ΄΄Ιδρύματος Αδελφών Αθανασίου Κούβαρου΄΄ ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022» του Ιδρύματος,
• τις διατάξεις των άρθρων 2 & 9 του Π.Δ. 63/2021 (ΦΕΚ Α΄/149/2021) «Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΒΑΡΟΥ» ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ ΑΥΤΟΥ»,
• τις διατάξεις των άρθρων 38, 39 και 56 του Ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α΄/10-09-2013), «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» όπως ισχύει σήμερα.
Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι
Τη χορήγηση τριών (3) υποτροφιών από τα έσοδα του Ιδρύματος Αδελφών Αθανασίου Κούβαρου, με τον τίτλο «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΘΑΝ. ΚΟΥΒΑΡΟΥ» ποσού εκατό ευρώ (100,00 €) μηνιαίως ή χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €) ετησίως η κάθε μία σε νέους και νέες, για την πραγμάτωση των βασικών σπουδών τους σε Ανώτερο ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ημεδαπής, που εισήχθησαν σε αυτά (ακαδημαϊκό έτος 2021-2022) σύμφωνα με το οικείο Πρόγραμμα Σπουδών των Σχολών.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :
Να κατάγονται ή κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Τυρνάβου,
Να είναι οικονομικά αδύνατοι και
Να είναι απόφοιτοι Δημοσίων Λυκείων της ημεδαπής με βαθμό απολυτηρίου «Άριστα» κατά το σχολικό έτος 2020-2021.
Δικαίωμα Υποψηφιότητας & Προσόντα Υποψηφίων
Υποψηφιότητα δύνανται να υποβάλλουν νέοι και νέες μαθητές που κατάγονται ή κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Τυρνάβου, οι οποίοι φοίτησαν στην Τρίτη (3η) τάξη των δημοσίων Λυκείων της ημεδαπής κατά το σχολικό έτος 2020-2021.
Δεν δύνανται να υποβάλλουν υποψηφιότητα μαθητές οι οποίοι είτε λαμβάνουν υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από το ίδιο ή άλλο κληροδότημα ή κοινωφελές Ίδρυμα, είτε έχουν εκπέσει από υπαιτιότητά τους από προηγούμενη υποτροφία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.
Να είναι οικονομικά αδύνατοι και να έχουν αποφοιτήσει ως αριστούχοι κατά το σχολικό έτος 2020-2021 από δημόσιες σχολικές μονάδες (Λύκεια) της ημεδαπής.
Να έχουν εισαχθεί ως πρωτοετείς φοιτητές σε Ανώτερο ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ημεδαπής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Να προκύπτει από τα οικεία δικαιολογητικά που προσκομίζονται ότι ο υποψήφιος (άρρεν) έχει λάβει αναβολή, η οποία καλύπτει κατά την έναρξη της υποτροφίας, όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει λάβει έως την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών πρόσκληση κατάταξης θα προσκομίζεται σχετική προς τούτο υπεύθυνη δήλωση.
Να υποβάλουν τη σχετική αίτηση και να επισυνάψουν σε αυτή τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Υποβολή Υποψηφιότητας
Α. Διαδικασία υποβολής Αίτησης
Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται μέσω ειδικού εντύπου – Αίτηση Χορήγησης «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΘΑΝ. ΚΟΥΒΑΡΟΥ» για Προπτυχιακές σπουδές – το οποίο θα χορηγείται από τα γραφεία του Ιδρύματος προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Η αίτηση, η οποία θα περιλαμβάνει και τους όρους που θα δεσμεύεται να τηρήσει ο υποψήφιος σε περίπτωση χορήγησης υποτροφίας, θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
• Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας,
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας,
• Απολυτήριο Γ΄ τάξης Λυκείου με βαθμό Άριστα,
• Βεβαίωση / Πιστοποιητικό εγγραφής στη σχολή εισαγωγής στην οποία έχουν εγγραφεί ως πρωτοετείς φοιτητές/τριες, από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος,
• Αντίγραφο Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής στην Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου να αναφέρονται αναλυτικά: Έτος αποφοίτησης, ΑΕΙ-ΤΕΙ επιτυχίας, τμήμα επιτυχίας, βαθμός επιτυχίας και σειρά επιτυχίας,
• Βεβαίωση για τους Άρρενες από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο ότι έχει λάβει αναβολή για όλη τη διάρκεια των σπουδών του ή υπεύθυνη δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του, στην οποία θα δηλώνεται από τον υποψήφιο ότι δεν έχει λάβει μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης πρόσκληση κατάταξης,
• Εκκαθαριστικό σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος και το έντυπο Ε9 της οικογενείας του υποψηφίου ή του κηδεμόνα του, του οικονομικού έτους υποβολής της αίτησης και του προηγούμενου,
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένος (της πατρικής του οικογενειακής μερίδας),
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του Δήμου Τυρνάβου ή της μόνιμης κατοικίας του,
• Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ή σε περίπτωση ανηλικότητάς του, των γονέων αυτού ότι:
 Έλαβε γνώση των όρων και προϋποθέσεων της προκήρυξης και δηλώνει ότι τους αποδέχεται πλήρως όλους τους όρους της προκήρυξης ανεπιφύλακτα,
 Αποδέχεται ότι το Ίδρυμα για την εκτέλεση του κοινωφελούς σκοπού του τηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων υποτρόφων. Το αρχείο τηρείται και προορίζεται για την εκτέλεση του άνω σκοπού και ανακοινώνεται -πέραν των Αρμοδίων Αρχών- όπως οι νόμοι ορίζουν,
 Όλα τα δηλωθέντα στοιχεία που προσκομίζονται είναι πλήρη, ακριβή και αληθή
 Δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από το ίδιο ή άλλο κληροδότημα ή κοινωφελές ίδρυμα και ότι δεν έχει εκπέσει από υπαιτιότητά του από προηγούμενη.
Στην περίπτωση που ο υποψήφιος υπότροφος :
o Είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, θα πρέπει να προσκομίσει Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
o Είναι μέλος μονογονεϊκής οικογένειας, θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.
o Κάποιο μέλος της οικογένειάς του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας θα πρέπει να καταθέσει τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις.
o Έχει αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από εκεί όπου θα σπουδάσει ο υποψήφιος, θα πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση εγγραφής από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο οποίο έχει εισαχθεί ο/η αδερφός/ή του.
Όλα τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται συμπληρωμένα στα Ελληνικά. Επιπρόσθετα, πέραν της αίτησης, όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλονται ως επικυρωμένα αντίγραφα.
Β. Χρόνος Υποβολής αίτησης – δικαιολογητικών
Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων από τους υποψηφίους υποτρόφους ορίζεται στις σαράντα πέντε (45) ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης στον ημερήσιο τοπικό και πανελλαδικής εμβέλειας Τύπο. Υποψηφιότητες που θα υποβάλλονται εκπροθέσμως μετά την εκπνοή της προθεσμίας αυτής , έστω και αν παραληφθούν, δεν θα γίνονται αποδεκτές.
Γ. Τόπος Υποβολής
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να παραλαμβάνουν τα ειδικά έντυπα υποψηφιότητας / αίτησης χορήγησης «Κούβαρου Υποτροφίας» για Προπτυχιακές σπουδές από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 12:00΄ έως 13:00΄ από το Γραφείο του Ιδρύματος επί της οδού Γ. Χατζηκώστα 9 στον Τύρναβο και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ. Επικοινωνίας 24920 – 22765).
Τα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα έντυπα, καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά θα υποβάλλονται είτε με απευθείας παράδοση τους μέχρι τη λήξη της κατά τα ανωτέρω οριζόμενης 45ήμερης προθεσμίας στην παραπάνω διεύθυνση, είτε ταχυδρομικώς είτε με Courier, από τη σφραγίδα των οποίων θα προκύπτει και θα αποδεικνύεται η ημερομηνία καταθέσεως.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος

Ρήγας Νικ. Δημήτριος

Για να δείτε αναλυτικά όλη την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ