ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ενα δυναμικό συλλαλητήριο με στόχο να αναδειχθεί η κυβερνητική αδιαφορία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε πριν από 3 χρόνια ο καταστροφικός σεισμός στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας θα διοργανώσουν η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου και οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής του Δαμασίου, των Δένδρων και της Ποταμιάς Ελασσόνας, το Σάββατο 2 Μαρτίου στον Τύρναβο, όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της ανοικτής λαϊκής συνέλευσης στο Δαμάσι παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων του προέδρου της κοινότητας και κατοίκων του χωριού.

Οπως διαφάνηκε για μία ακόμη φορά, αν και πέρασαν 3 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό οι σεισμόπληκτοι, παλεύουν μόνοι τους χωρίς να έχουν επιλυθεί τα βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανέγερση νέων κατοικιών, πλην ελάχιστων περιπτώσεων αφού όπως αναφέρθηκε οι φάκελοι παραμένουν στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών που λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία.

Αυτά τα προβλήματα αναμένεται να αναδειχθούν με δυναμικό τρόπο στο συλλαλητήριο της 2ας Μαρτίου και να απαιτηθούν άμεσες λύσεις και απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου ορίστηκε μία 8μελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους εκλεγμένους τοπικούς συβούλους του Δαμασίου, από σεισμόπληκτους του Δαμασίου, των Δένδρων και του Μεσοχωρίου Ελασσόνας.

Πέραν των προβλημάτων των σεισμόπληκτων στη χθεσινή συνέλευση συζητήθηκαν διεξοδικά και άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο, τα αντιπλημμυρικά και η αγροτική οδοποιίας, αλλά και ο δημοτικός φωτισμός.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής αφού τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η όσο το δυνατό πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι για τη νέα δημοτική αρχή ήλθε για να ενώσει τους κατοίκους και να αντιμετωπίσει όλους τους δημότες με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα τί ψήφισαν στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι άλλοι επενδύουν στην αντιπαλότητα.

ΣΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο προαγματοποιήθηκε ανάλογη συνέλευση στα Δελέρια με τους κατοίκους να θέτουν υπόψη της δημοτικής αρχής θέματα που επίσης έχουν σχέση με την αγροτική οδοποιία, τον δημοτικό φωτισμό αλλά και το φράγμα στο Μπεγδένι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ