ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΟΥ

Στους Η’ αγώνες λόγου που πραγματοποιήθηκαν στα εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη από τις 9 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, συμμετείχε πληθώρα σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών. Σε αυτούς οι μαθητές/τριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, καθώς οι δύο ομάδες των διττών λόγων προκρίθηκαν στους ημιτελικούς, ενώ η μία ομάδα έλαβε την 1η θέση (Καλαμάτα Ειρήνη, Σολωμίδου Ιωάννα, Τσίχλη Αναστασία-Ραφαηλία).

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας συγχάρηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου ρητορικής του σχολείου, Καλαμάτα Ειρήνη, Σολωμίδου Ιωάννα, Τσίχλη Αναστασία-Ραφαηλία, Νταούλα Ελευθερία, Κουρδή Χρήστο, Τζουρμακλιώτη Έλενα, Γεωργίου Άγγελο, Κουτουλάκη Βασιλική, Κωτούλα Αθανασία, Πρασσά Μυρτώ, καθώς και τις υπεύθυνες καθηγήτριες του ομίλου, κα Τσιάκου Ασπασία Παρασκευή και Ντάλλα Σπυριδούλα, για την εξαιρετική συμμετοχή τους στους Η’ Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου, που συνδιοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη και το κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης.

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εξέφρασαν την περηφάνεια τους για τη συνολική εικόνα των μαθητών του ομίλου και την υποστήριξή τους σε κάθε τους προσπάθεια.

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας, στο οποίο αναφέρθηκε στην αξία αυτού του είδους των αγώνων, καθώς οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται και να τοποθετούνται για θέματα της επικαιρότητας και να επιχειρηματολογούν με λόγο και αντίλογο, βασική αρχή του διαλόγου, που με τη σειρά τους αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ