ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

Με αφορμή την πρωτοφανή παρέμβαση του Αρείου Πάγου και τα πυρά κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επίθεση του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πρωτοφανής στα χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί μείζον θεσμικό ατόπημα. Αντί για την εμπλοκή του στην πολιτική αντιπαράθεση, οφείλει να κινηθεί επιτέλους για την απόδοση Δικαιοσύνης σε όσα τεκμηριωμένα καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε χρόνο ρεκόρ η επίθεση στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Άρειο Πάγο:
7/2 το ψήφισμα του ΕΚ. 15/2 ο Άρειος Πάγος το αξιολόγησε, συνεδρίασε και αποφάσισε! Ομως 1,5 χρόνο μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν έχει ασκηθεί ούτε μια δίωξη! Δεν έχουν ούτε καν καλέσει Δημητριάδη- Λαβράνο!»

Σε μια καταφανή προσπάθεια αντιστροφής του εις βάρους της κλίματος, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση με την οποία απαντά ευθέως στο Ευρωκοινοβούλιο για το ψήφισμα-κόλαφο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Η Διοικητική Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου με πλειοψηφία 49 – 13 υποστηρίζει πως η θέση του Ευρωκοινοβουλίου βασίζεται σε «αόριστες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις» και σε «αμφισβητούμενα δεδομένα και συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί χωρίς τεκμηρίωση με την παράθεση ψευδών και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ