ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αποχή Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και των 2 μουσουλμάνων στη Νέα Αριστερά.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, έπειτα από μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια. Η μαραθώνια συζήτηση ολοκληρώθηκε το βράδυ με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Επί της Αρχής ψήφισαν 254 βουλευτές και ειδικότερα: «ναι» ψήφισαν 176, «όχι» 76, ενώ «παρών» ψήφισαν 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε συνολικά 51 διαρροές, καθώς «ναι» ψήφισαν 107 βουλευτές. 20 βουλευτές ψήφισαν «κατά», ενώ υπήρχαν και 31 αποχές.

Την αποχή επέλεξαν τέσσερα κυβερνητικά στελέχη και ειδικότερα οι: Mάκης Βορίδης, Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Μπούγας και Σταύρος Κελέτσης.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ πάνω από το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απείχε από την ψηφοφορία, καθώς συνολικά δεν παρέστησαν σε αυτή 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη. Μάλιστα, τελευταία στιγμή μεταπείστηκε ο Ιλχαν Αχμέτ, μετά από προσωπική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Επίσης, απείχαν οι Μ. Χνάρης, Κ. Καζάνη, Κ.Πουλάς, Σ. Μιχαηλίδης, Π. Παρασκευαϊδης, Χ. Σταράκα, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Μ. Μπαράν, Α. Πάνας, Α. Νικολαϊδης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. απείχε ο Παύλος Πολάκης, ενώ από την Νέα Αριστερά την αποχή επέλεξαν οι 2 μουσουλμάνοι βουλευτές του κόμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ