Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, στις 7.00΄μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Metropol, ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Θα γίνει απολογισμός της δράσης του Ο.Φ.Θ.Ι. για το 2023 και προαναγγελία του σχεδιασμού των δράσεων για το 2024. Οι κ.κ. Αθανάσιος Τζιαφάλιας και Δημήτρης Καραγκούνης προσφέρουν τον νέο τόμο για το Α΄ αρχαίο θέατρο της Λάρισας, με τίτλο «Τα μάρμαρα μιλούν» και το παραμύθι με τίτλο «ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία! – αρχαίο θέατρο Λάρισας» στον τυχερό του φλουριού.

Κατά την εκδήλωση, οι παριστάμενοι θα έχουν τη θαυμάσια ευκαιρία, με οδηγό τον κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο, αντιπρόεδρο του Ο.Φ.Θ.Ι., να κάνουν ένα γοητευτικό και ενδιαφέρον ταξίδι στον «πανάρχαιο απολιθωμένο κόσμο του Πηνειού ποταμού», ένα ταξίδι στη μακραίωνη γεωλογική ιστορία της Γης και στις όχθες του Πηνειού, όταν εκεί κυριαρχούσε ο άγνωστος, στους περισσότερους από εμάς σήμερα, κόσμος των μεγαλόσωμων θηλαστικών, ο κόσμος των τεράστιων ελεφάντων, των ιπποποτάμων, των ρινόκερων, που θα τον προσεγγίσουμε μέσα από τα απολιθωμένα κατάλοιπά του.

Ορισμένα απολιθώματα συλλέχθηκαν από τον ομιλητή και εν συνεχεία κατ’ εντολή του πρώην προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κ. Μαλίζου, μελετήθηκαν από ειδικό παλαιοντολόγο και συντηρήθηκαν. Η αρχαιολογική συλλογή που προέκυψε, δωρήθηκε στην Ιατρική Σχολή, δημιουργώντας τον πυρήνα της σχετικής έκθεσης που φιλοξενείται στον προθάλαμο της Βιβλιοθήκης της Σχολής, είναι επισκέψιμη για μαθητές σχολείων και όχι μόνον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ