ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με κόντρες, αντεγκλήσεις, αιχμές αλλά και συναίνεση σε κάποια θέματα κύλισε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου.

Αρχικά τα ψηφίσματα που έφερε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τους σεισμόπληκτους του Δαμασίου πυροδότησαν κόντρα μεταξύ του δημάρχου Στ. Τσικριτσή και του πρώην δημάρχου Γ. Κόκουρα αλλά και του πρώην αντιδημάρχου Γ. Σακούτσιου, με τον κ. Κόκουρα να αμφισβητεί την αγωνιστική διάθεση των συμμετεχόντων από το δήμο Τυρνάβου στην κινητοποίηση επιρρίπτοντας ευθύνη στο νυν δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι ο Τύρναβος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με ελάχιστα τρακτέρ και μάλιστα στα αιτήματα δεν υπάρχει το θέμα των αποζημιώσεων εξαιτίας της μείωσης παραγωγής λόγω περονόσπορου.

Ο κ. Κόκουρας εξέφρασε απορία για τη μη παρουσία του δημάρχου στη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ζήτησε να γίνει με πρωτοβουλία του δημάρχου συνάντηση των αγροτών του δήμου με τον υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης.

Απαντώντας στον κ. Κόκουρα ο δήμαρχος δήλωσε έκπληκτος για την αγωνιστικότητα που παρουσιάζει ο πρώην δήμαρχος λέγοντας ότι αν έδειχνε αυτή την αγωνιστικότητα στη θητεία του τότε όλα θα ήταν καλύτερα για το δήμο Τυρνάβου. Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν άνανδρο εκ μέρους της δημοτικής αρχής εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων να προσπαθήσει ο Τύρναβος να κάνει ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό σπάζοντας το αγροτικό μέτωπο. Μάλιστα σημείωσε ότι συνάντηση θα επιδιωχθεί μετά τη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων μόνο που αυτή η συνάντηση θα γίνει με διάθεση για διεκδίκηση και όχι με παλαιοκομματική τακτική και αντίληψη.

Στη συζήτηση για τους σεισμόπληκτους ο κ. Τσικριτσής άφησε αιχμές για τη στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να τρέξει για να διεκδικήσουν χρήματα τόσο για την αποκατάσταση ζημιών από τον DANIEL όσο και για την κατεδάφιση σεισμόπληκτων σπιτιών, γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν είχε καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Λιβάνιο στον οποίο κατατέθηκε φάκελος για χρηματοδότηση έργων και δράσεων ύψους 1 εκ. €.

Στο θέμα των σεισμόπληκτων αιχμές για τη στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής άφησε και ο κ. Αμάρι χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής σεισμόπληκτων και σημείωσε ότι η παράταξή του θα πάρει μέρος και θα στηρίξει το συλλαλητήριο που θα γίνει στον Τύρναβο στις 2 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκουρας υπεραμύνθηκε του έργου της δικής του δημοτικής αρχής για τους σεισμόπληκτους λέγοντας ότι δόθηκαν πολύ γρήγορα οι πρώτες ενισχύσεις ύψους 1 εκ. € στους σεισμόπληκτους ενώ έγινε και η κατεδάφιση 140 ακατάλληλων κτισμάτων.

Για το θέμα των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση την Παρασκευή με τον περιφερειάρχη για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο ψηφίσματα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τους σεισμόπληκτους, παρά τις κόντρες και τις αντεγκλήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αν στη συζήτηση για τα αγροτικά και τους σεισμόπληκτους υπήρξαν αντεγκλήσεις και αιχμές στη συζήτηση για προύπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα η κόντρα χτύπησε κόκκινο!

Αφορμή η κριτική που άσκησε ο πρώην δήμαρχος στη σημερινή δημοτική αρχή για το θέμα των απευθείας αναθέσεων που προβλέπονται και φέτος για την πρόσληψη συμβούλων και συμβασιούχων στο δήμο.

Απαντώντας στον κ. Κόκουρα ο δήμαρχος υποστήριξε ότι είναι θράσος να μιλάει ο πρώην δήμαρχος για απευθείας αναθέσεις, χαρακτηρίζοντας τον κ. Κόκουρα «βασιλιά των αναθέσεων», αναφερόμενος στην πρόσληψη 3 συμβούλων τόνισε ότι είναι τα ίδια άτομα που υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια και παρέμειναν γιατί προσφέρουν πραγματικό έργο στο δήμο ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται η δημοτική αρχή να προσλάβει συμβούλους για να κάθονται και να μην προσφέρουν.

Οσον αφορά την επιλογή της σημερινής δημοτικής αρχής να προσλάβει συμβασιούχους τόνισε ότι αν και στόχος της δημοτικής αρχής είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προσέφυγε σε αυτή την επιλογή για να μην αναθέσει ο δήμος σε ιδιώτες την καθαριότητα και το πράσινο όπως έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ άφησε και αιχμές για την αποτελεσματικότητα των ιδιωτών στους δύο τομείς.

Η ερώτηση του κ. Αμάρι για το αν υπήρξε διακοπή εργασιών από εργολάβους που δεν πληρώθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αν υπάρχει κίνδυνος να απενταχτούν έργα πυροδότησε νέο γύρο αντεγκλήσεων με τον πρώην δήμαρχο να υποστηρίζει ότι καλώς δεν πληρώθηκαν οι εργολάβοι αφού δεν είχαν ολοκληρώσει τα έργα που ανέλαβαν, αλλά και να κατηγορεί τον νυν δήμαρχο ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργολάβων.

Απαντώντας ο κ. Τσικριτσής σημείωσε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη σημερινή δημοτική αρχή είναι να γίνουν τα έργα και να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση για τα ταμεία του δήμου από τις δικαστικές ενέργειες στις οποίες μπορούν να κάνουν οι εργολάβοι και τόνισε ότι ο κ. Κόκουρας ζει σε έναν δικό του φανταστικό κόσμο τον οποίο επιχειρεί να φέρει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Κόντρα υπήρξε και για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή με τον πρώην δήμαρχο να μιλά για έναν εύρωστο οικονομικά δήμο και τον κ. Τσικριτσή να τον χαρακτηρίζει δήμαρχο των δικαστικών αποφάσεων.

Μάλιστα σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κ. Τσικριτσής εξέφρασε την απορία γιατί αν και όλα έγιναν τόσο καλά από την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο υποστηρίζει ο κ. Κόκουρας, ο κόσμος στο δήμο Τυρνάβου είχε αντίθετη άποψη και υποστήριξε ότι την ημέρα των εκλογών δεν έβρεξε και κάτι άλλο συνέβη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ