Λ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός νομικός και εκπρόσωπος θυμάτων και συγγενών θυμάτων

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη σπεύδει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Η κυβερνώσα πλειοψηφία γύρισε την πλάτη στο αίτημα της μειοψηφίας, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εξετάσουν και άλλους κρίσιμους μάρτυρες. Η πλειοψηφία έκανε πως δεν άκουσε το αίτημα, την επίκληση του Συλλόγου των παθόντων, πριν κλείσει τις εργασίες η Επιτροπή να εξετάσει την ογκώδη δικογραφία, του εφέτη ανακριτή που παραπέμπει πάνω από τριάντα άτομα.

Φαίνεται πληροφορήθηκε ότι σήμερα συνεδριάζει στη Λάρισα το Συμβούλιο Εφετών, για να εξετάσει τις ενστάσεις κατηγορουμένων για να μην κατατεθεί ο φάκελος της δικογραφίας στη Βουλή. Η κυβερνώσα πλειοψηφία φαίνεται, έχοντας γνώση για το γεγονός αυτό, έσπευσε να ολοκληρώσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής μπας και το Συμβούλιο Εφετών αποφασίσει να αποσταλεί ο φάκελος της ανακριτικής διαδικασίας. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι δύσκολο να γίνει «γκρίζα» η κατάσταση για τις ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Πιστεύω όμως ότι το Συμβούλιο Εφετών θα απορρίψει τις ενστάσεις των κατηγορουμένων και θα κοινοποιήσει τη δικογραφία στην Εξεταστική Επιτροπή. Η κοινοποίηση της δικογραφίας θα υποχρεώσει ηθικά, νομικά και πολιτικά την Εξεταστική Επιτροπή να παρατείνει τη λειτουργία της και τότε ο ήλιος της δικαιοσύνης θα λάμψει παντού.

Εκφράζοντας ως συνήγορος, παθόντων στη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η Εξεταστική Επιτροπή χωρίς την εξέταση και μελέτη των δικογραφιών, της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 με τις 7 τροποποιήσεις και αυτής του Εφετείου Λαρίσης για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, η οποία απόφασή της θα είναι λειψή και μακριά από την αλήθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ