ΤΥΡΝΑΒΟΣ: 57 ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Με πρωτοφανή συμμετοχή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε απόψε στην κεντρική πλατεία της πόλης η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη που παράλληλα ήταν και μία εκδήλωση και απαίτησης για την ελληνική δικαιοσύνη που όπως τονίστηκε θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της.

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών και συμμετείχαν στην εκδήλωση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για δικαιοσύνη και στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.

Μάλιστα οι συμμετέχοντες με πρώτο το δήμαρχο Στ. Τσικριτσή άφησαν στον ουρανό 57 φαναράκια όσα και τα θύματα του εγκλήματος.

Χαιρετίζοντας τη σημερινή εκδήλωση η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Εύη Βαρδιοπούλου ανέφερε:

«Ένας χρόνος πέρασε από την τραγωδία των Τεμπών. Ένας χρόνος από τότε που κάποιοι αποχαιρέτησαν σε ένα σταθμό τρένων τους αγαπημένους τους που για 57 από αυτούς ήταν και το τελευταίο!
Δεν ήταν ατύχημα, δεν ήταν η κακιά στιγμή, ήταν ένα έγκλημα για τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών!
Υπάρχουν οι υπεύθυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν.
Είναι αυτοί που κώφευαν στις προειδοποιήσεις των εργαζομένων ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάποια ατύχημα.
Είναι αυτοί που στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων απαξίωσαν κάθε κοινωνικό αγαθό και το μετέτρεψαν σε εμπόρευμα με μοναδικό σκοπό το κέρδος.
Είναι αυτοί που η ανθρώπινη αξία έπαψε να τους αφορά και καθημερινά απειλούν την ζωή και την ασφάλεια μας, στην εργασία, στις μετακινήσεις
Είναι αυτοί που για τα κέρδη των λίγων καταστρέφουν τις ζωές των πολλών και ανοίγουν τον δρόμο για νέες τραγωδίες.
Είναι αυτοί που προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα!
Οι 57 νεκροί ζητούν δικαίωση!
Οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους ζητούν δικαίωση!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ