ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για πλημμυρισμένα υπόγεια – Ξεκίνησε ο β’ κύκλος κρατικής αρωγής

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, είχε ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με επίκεντρο την πορεία των ενισχύσεων της κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες παραγωγούς της Θεσσαλίας, τα χρηματοδοτικά προγράμματα για απώλεια παραγωγής και αντικατάσταση φυτικού κεφαλαίου για τους παραγωγούς των παρακάρλιων περιοχών, αλλά και τις αποζημιώσεις για τα πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικιών μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετέφερε στον κ. Τριαντόπουλο την ανησυχία των παραγωγών της Θεσσαλίας για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον β’ διευρυμένο κύκλο της κρατικής αρωγής προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κέλλα πως μόλις ξεκίνησε η καταβολή των ποσών, με τα πρώτα 429.000 ευρώ να έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς 63 δικαιούχων του ν. Λάρισας. Aποσαφήνισε, ακόμη, πως για την β’ δόση, δεν απαιτείται νέα αυτοψία, ενώ υπογράμμισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι ενισχύσεις να καταβληθούν άμεσα, αλλά και δίκαια, σε συνεργασία με τις οικείες περιφερειακές ενότητες, κατόπιν και διασταύρωσης των στοιχείων με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον ΕΛΓΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΑ

Ο κ. Κέλλας, ζήτησε ενημέρωση από τον Υφυπουργό για το τι μέλλει γενέσθαι με τις πλημμυρισμένες καλλιέργειες των παρακάρλιων περιοχών, καθώς είναι πλέον κοινώς αποδεκτό, πως τα νερά από τα χωράφια θα κάνουν το λιγότερο δυο χρόνια για να υποχωρήσουν. Ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε, πως επίκειται ανακοίνωση χρηματοδοτικού προγράμματος για την απώλεια παραγωγής στις μονοετείς καλλιέργειες, διάρκειας 2 ετών και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε δυο ισόποσες δόσεις.
Ως προς τις δενδρώδεις καλλιέργειες, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τον κ. Κέλλα, πως θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα για την απώλεια και αντικατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, που θα φτάνει ως τα 3.500 ευρώ ανά στρέμμα και θα καλύπτει τα 4 πρώτα, μη παραγωγικά, έτη.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, τέλος, για ακόμη μια φορά, έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό το θέμα των αποζημιώσεων και για τα πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών, με τον κ. Τριαντόπουλο να τον ενημερώνει, πως θα ανοίξει άμεσα πλατφόρμα για να δηλωθούν ζημιές που θα αφορούν σε καυστήρες, λέβητες και μικρής κλίμακας εργασίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Ο Χρήστος Κέλλας, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε:
«Με τον κ. Τριαντόπουλο, είχα σήμερα μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση και τον ευχαριστώ για την άμεση και θετική ανταπόκριση στα ζητήματα, που τέθηκαν. Η κυβέρνησή μας, συνολικά και προσωπικά ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προχωρούν σε κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων της “βαριά πληγωμένης” Θεσσαλίας. Γνωρίζουμε καλά πως “εχθρός” μας είναι ο χρόνος, οι οικονομικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, είμαστε όμως, εδώ, για να επισημαίνουμε προβλήματα και να διορθώνουμε παραλείψεις. Η Θεσσαλία μας, θα σταθεί ξανά στα πόδια της. Αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το επόμενο δεκαήμερο θα είναι και πάλι στην περιοχή μας. Με δουλειά, συνεργασία και συνέργεια με την κοινωνία, θα τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ