Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

Τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ. ΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του για την ανάταξη της Θεσσαλίας μετά τη θεομηνία του φθινοπώρου. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Λαρισαίου πολιτικού με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ (Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων) Ταουσάνης, στο πολιτικό του γραφείο, στη Λάρισα.

ΤΟΕΒ ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

Στην ατζέντα της συζήτησης, όπου εκ μέρους του ΤΟΕΒ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Διαμάντης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παπαστυλιανίδης, ο Γραμματέας Αχιλλέας Μπάγκας, το υπηρεσιακό στέλεχος Αχιλλέας Σταυροθεόδωρος και ο συντονιστής Τομεάρχης Αγροτικού ΔΕΕΠ ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Σταυροθεόδωρος, περιλαμβάνονταν θέματα σχετικά με την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, αλλά και τη λειτουργία και την εξυγίανση των ΤΟΕΒ.

Τα μέλη του ΤΟΕΒ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη ρύθμιση της Κυβέρνησης για το ρεύμα, που προβλέπει έκπτωση και δεκαετή εξόφληση των σχετικών χρεών, ενώ επεσήμαναν ότι ο ΤΟΕΒ Ταουσάνης είναι από εκείνους, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για καταγραφή των άμεσων ζημιών και αναγκών τους, προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. ΑΑΤ ενημέρωσε τον κ. Κέλλα, πως έχει διασφαλιστεί για τους ΤΟΕΒ που κατέθεσαν φάκελο με την καταγραφή των άμεσων ζημιών, αρχική χρηματοδότηση 15 εκ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες τους, ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, για να καταστεί και πάλι λειτουργικό το δίκτυο και να μπορέσουν οι παραγωγοί να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους.

Μεταξύ των ΤΟΕΒ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι οι ΤΟΕΒ Ταουσάνης, Ενιπέα Φαρσάλων και Αγίας Σοφίας, στους οποίους θα προχωρήσουν οι άμεσες και αναγκαίες παρεμβάσεις, μετά και την κατάθεση των απαιτούμενων παραστατικών.

Ο κ. Κέλλας, μετά το πέρας των συναντήσεων, δήλωσε:

«Η άμεση αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων της Θεσσαλίας, βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο των αρμόδιων Υπουργείων, όσο και της κυβέρνησης συνολικά.

Θα βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με παραγωγούς, αρδευτές, εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και στελέχη του Υπ. ΑΑΤ, μέχρι την οριστική ανάταξη των δικτύων, ώστε οι αγρότες να ποτίσουν κανονικά τα χωράφια τους και να μην χαθεί η καλλιεργητική περίοδος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ