ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΑΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Kerion στην Καρδίτσα, μια εκδήλωση πολλαπλασιαστή για το έργο LearnArch: Teaching Tool for Architecture Learning, ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το πρόγραμμα της ΕΕ για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

Το έργο στοχεύει να αναπτύξει και να δημιουργήσει ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτές στον τομέα της Αρχιτεκτονικής, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι του οποίου ο σκοπός είναι να διευκολύνει τους μαθητές να κατανοήσουν τους κανόνες αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού κτιρίων.
Το όνομα του επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι Light Box και δημιουργήθηκε για το έργο LearnArch. Είναι ένα καινοτόμο και εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη διευκόλυνση της κατανόησης των αρχιτεκτονικών αρχών και του σχεδιασμού του κτιρίου.

Η Κοινοπραξία αποτελείται από τρεις οργανισμούς με υπόβαθρο στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την αρχιτεκτονική και τα επιτραπέζια παιχνίδια: NEA – North Easter Architect από τη Ρωμαϊκή, Ρουμανία. Dracon Rules Design Studio από την Καρδίτσα, Ελλάδα. και το Πανεπιστήμιο της Lusofona από τη Λισαβόνα – Πορτογαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ