ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και νοσταλγίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από χρόνια στο Μαξίμ, η εμβληματική εκδήλωση του τυρναβίτικου καρναβαλιού που έγινε γνωστή ως βραδιά μνήμης.

Οπως παλαιότερα έτσι και στη σημερινή εκδήλωση έγινε η απονομή των βραβείων στις ομάδες που ξεχώρισαν στην περσινή παρέλαση καρναβαλιστών, ενώ τιμήθηκαν και πρόσωπα που συνέβαλαν στην διατήρηση της καρναβαλικής παράδοσης στην πόλη μας.

Σε αυτό το πλαίσιο τιμήθηκαν οι αείμνηστοι Γιώργος Αγριμάνης, από τους πιο δραστήριους καρναβαλιστές, και Κώστας Τσόλας, που παρουσίασε τις περισσότερες κρναβαλικές παρελάσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα βραβεία παρέλαβαν η σύζυγος και η μητέρα αντίστοιχα των δύο εκλιπόντων.

Επίσης βραβεύτηκαν η τέως αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Μαρία Γκίμα, που συνέβαλε τα μέγιστα στις πρώτες διοργανώσεις του καρναβαλιού από το 1979 και μετά, και ο Τάσος Ψύρρας, ίσως ο παλαιότερος εν ενεργεία καρναβαλιστής στον Τύρναβο.

Στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος, Στ. Τσικριτσής, και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου, Κ. Πατσίκας.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους Δημήτρη Κατσαβάκη, κιθάρα – φωνή, Ευγενία Μαμανού, φωνή, ενώ στο πιάνο και την επιμέλεια του προγράμματος ήταν ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου, Θέμης Σαμαντζής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ