Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύσκεψη εργασίας για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Λαρισαίων, παρουσία του υφυπουργού Ν. Ταχιάου

«Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσετε. Η Λάρισα πρέπει να ξανανιώσει ασφαλής, να οργανωθεί και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις κρίσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Η σημερινή σύσκεψη είναι εξαιρετικής σημασίας για τα επόμενα βήματα και τους στόχους που θέλουμε να υλοποιήσουμε., σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη εργασίας με τον Υφυπουργό ΥΜΕ, κ.Νίκο Ταχιάο, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Υποδεχόμενος τον κ.Ταχιάο, ο κ.Μαμάκος έκανε λόγο για εντατικές επαφές, συναντήσεις και συνεργασίες που έχει εκκινήσει η Δημοτική Αρχή με όλα τα αρμόδια Υπουργεία, για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, που έπληξαν και τον Δήμο Λαρισαίων.

Ο Υφυπουργός, κ.Νίκος Ταχιάος παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα και τα σημεία όπου προγραμματίζονται έργα για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο Θεσσαλίας, με επίκεντρο την ανασυγκρότηση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, με το συνολικό ύψος των πόρων που θα διατεθούν να ξεπερνούν τα 1,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης στις σχολικές μονάδες της περιοχής, που θα υλοποιηθούν με χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Έχουμε ένα πάρα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Πρέπει μέσα σε αυτό τον μήνα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για τα τεύχη δημοπράτησης των διαγωνισμών για τα έργα που αφορούν στην αποκατάσταση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και των σχολείων», σημείωσε ο κ. Ταχιάος, υπογραμμίζοντας πως το χρονικό όριο είναι το τέλος του 2025, για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ