ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Άνθρακες ο θησαυρός του ελλείμματος των 20 εκατ. στο Δήμο Λαρισαίων – Ο λαός λέει : «Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη

Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μετά από έλεγχο, η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού κρίνεται άκυρη και η Δημοτική Αρχή καλείται να την αλλάξει σύμφωνα με τη νομοθεσία. Μάλιστα σ αυτήν έχουν εγγραφεί λανθασμένα ποσά σε κωδικούς που η νομοθεσία απαγορεύει να τροποποιηθούν.

Η ουσία όμως είναι αλλού. Η σημερινή Δημοτική Αρχή προτίμησε να κατηγορήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη για δήθεν «ελλείμματα » στον Δήμο , αντί να καθίσει να επεξεργαστεί όσο δυνατόν πιο γρήγορα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σωστά και νόμιμα, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Προτίμησε τη σκληρή κριτική και τις κατηγορίες και όχι τη συναίνεση, το διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων.

Μάλιστα έφερε τη συγκεκριμένη αναμόρφωση του προϋπολογισμού στις 29/02/2024, δηλαδή την τελευταία μέρα που ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τρίτων. Σήμερα μετά την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης, η καθυστέρηση μεγαλώνει και οι συνέπειες της συγκεκριμένης τακτικής γίνονται ακόμη πιο επώδυνες.

Συγκεκριμένα:

• Δεν έχει πληρωθεί από την αρχή του έτους ούτε ένας προμηθευτής

• Δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι τις υπερωρίες που έγιναν εντός του 2023.

• Συσσωρεύονται τεράστια ποσά υποχρεώσεων προς τρίτους και ο Δήμος μας
χάνει την αξιοπιστία του.

Με τη συγκεκριμένη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μειώνονται ποσά από έργα συντηρήσεων που έχουν υπογραφεί συμβάσεις και η πόλη τα έχει ανάγκη, όπως οι ασφαλτοστρώσεις και τα πεζοδρόμια. Μειώνονται σημαντικά ποσά από πόρους που θα βελτίωναν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η συντήρηση του πρασίνου της πόλης.

Επίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά, ποσά που αφορούν πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, όπως η κατανάλωση του ρεύματος αλλά και η πληρωμή αερίου για το κολυμβητήριο.

Αλήθεια, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή, μας κατηγορούσε με ψεύτικα επιχειρήματα πως κινδύνευε η πληρωμή μισθοδοσίας των υπαλλήλων, με αυτή την αναμόρφωση δεν κινδυνεύει η πληρωμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου από μεριάς του Δήμου και κατά συνέπεια η λειτουργία των υποδομών του ;

Μας κάνει εντύπωση βέβαια ότι σε έναν «ελλειμματικό» προϋπολογισμό όπως μας κατηγόρησαν, μπαίνουν ποσά που είναι καθαρά για την επικοινωνιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής όπως:

• 24.800 ευρώ για τη παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τα social media με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

• 37.200 ευρώ για παροχή υπηρεσιών για την διαμόρφωση στρατηγικής για την προβολή του Δήμου επίσης με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

• 186.000 ευρώ , ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στιγμή που υπάρχει η εφαρμογή novoville και λειτουργεί αποτελεσματικά

Άρα για αυτές τις επικοινωνιακές δαπάνες, πως υπάρχουν πόροι αν ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός;
Ο Δήμος λοιπόν κινδυνεύει, όπως αναφέρατε στη συνέντευξη τύπου που κάνατε ή οι καταγγελίες σας ήταν άστοχες και ανούσιες κατηγορίες για την προηγούμενη δημοτική αρχή;

Κύριοι , πιστεύουμε ακράδαντα πως τα οικονομικά του Δήμου δεν προσφέρονται ως πεδίο αντιπαράθεσης αλλά διαλόγου, συγκλίσεων και σύνθεσης απόψεων. Τα προβλήματα που βιώσαμε εμείς θα αντιμετωπίσετε και εσείς γιατι τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, με ευθύνη των κυβερνήσεων είναι ελλιπή και πολύ κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο .

Εμείς λοιπόν, συνηγορούμε στην έκτακτη διαδικασία δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σας στον προϋπολογισμό ώστε να μην χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος στην αποπληρωμή προμηθευτών και υποχρεώσεων του Δήμου. Αναλάβετε λοιπόν την ευθύνη να προχωρήσετε. Οι αντισυμβαλλόμενοι που έχουν μείνει απλήρωτοι , είναι συμπολίτες μας και το συγκεκριμένο θέμα είναι πρόβλημα για την οικονομία της πόλης μας. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να αφήσετε τη τακτική της «καμένης γης» και του «φταίνε οι προηγούμενοι» .

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός του ελλείμματος των 20 εκατ. στο Δήμο Λαρισαίων που έχετε καταγγείλει .
Ο σοφός λαός μας λέει : «Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ