ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΤΑΧΙΑΟ

Την ικανοποίηση από το υπουργείο Υποδομών του αιτήματος του δήμου Τυρνάβου της παλιάς ε.ο. Λάρισας – Κοζάνης στο κομμάτι που περνάει μέσα από τον Τύρναβο και παράλληλα τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της παράκαμψης που ξεκινάει από τον κυκλικό κόμβο και καταλήγει στο Φάρο, ώστε να διοχετεύεται από εκεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, ζήτησε ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής από τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιάο κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο αποχαρακτηρισμός αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα για την πόλη του Τυρνάβου αφού ανοίγει προοπτικές καλύτερης αξιοποίησης του κέντρου της πόλης, θα οδηγήσει σε απομάκρυνση των βαρεών οχημάτων που επιβαρύνουν αφάνταστα το κυκλοφοριακό πρόβλημα,  υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών.

Επίσης ο κ. Τσικριτσής αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων οδοποιίας που υπάρχουν στο δήμο, αλλά και στο σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από τον Daniel.

Από την πλευρά του ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι η σημερινή επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει το υπουργείο με την αυτοδιοίκηση ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα στις οδικές κυρίως υποδομές ώστε να ενταχθούν άμεσα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πάντως κατά τη διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης άφησε αιχμές για τη συνεργασία που είχε με την προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας ότι υπήρξε μία περιορισμένη επαφή δήμου και υπουργείου.


Στη σημερινή συνάντηση ήταν παρόντες επίσης οι αντιδήμαρχοι Ν. Αρβανίτης, Ν. Νταλαγιάννης και Δ. Μπάσμπα, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Δ. Γερακίνης και η συνεργάτης του υφυπουργού κ. Στάθη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ