ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό δύο φορές σήμερα είχε ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής ο οποίος συμμετείχε και στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλίας αλλά και τους αγρότες.

Στην πρώτη σύσκεψη ο κ. Τσικριτσής αναφερόμενος στα προβλήματα που άφησε στην περιοχή στο πέρασμά του ο DANIEL τόνισε την αναγακιότητα να επισκευαστούν άμεσα τα αναχώματα σε Τιταρήσιο και Πηνειό, τα οποία έχουν σπάσει σε κάποια σημεία και εγκυμονούν κίνδυνο πλημμύρας σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, μίλησε για το οδικό δίκτυο στην περιοχή τονίζοντας την αναγκαιότητα παρέμβασης στο δρόμο Τύρναβος – Γυρτώνη που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν και επιπλέον παρεμβάσεις σε όλο το δήμο για να θωρακιστεί πλήρως η περιοχή.

Στη σύσκεψη με τους αγρότες ο δήμαρχος Τυρνάβου αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της πλημμύρας πολλές καλλιέργειες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα νεόφυτα δένδρα που καταστράφηκαν από την πλημμύρα και μέχρι σήμερα δεν αποζημιώθηκαν τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος κάλυψης της επαναφύτευσης, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ που συμμετείχε στη σύσκεψη να δεσμεύεται για αποζημίωση όλων των πληγέντων που έχουν μη παραγωγικά δένδρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στους 60 πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους στην περιοχή του πεδίου βολής Αμπελώνα, υποστηρίζοντας ότι στην πλειοψηφία τους είχαν υπερσύγχρονες μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο και ζωοτροφές και είναι αναγκαία η άμεση αποζημίωσή τους στο 100% της ζημιάς ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Επιτακτικά έθεσε και το θέμα της αποζημίωσης των αμπελοκαλλιεργητών που υπέστησαν ζημιά από τον περονόσπορο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες του Δαμασίου που όπως είπε πέραν του περονόσπορου υπέστησαν ζημιά και από την πλημμύρα.

Μάλιστα ο κ. Τσικριτσής αναφερόμενος στο Δαμάσι, αλλά και στα Δένδρα – Πλατανούλια, ανέδειξε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι, οι οποίο 3 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό μένουν σε κοντέινερς και περιμένουν ακόμη το πράσινο φως για να ανεγείρουν νέα σπίτια στη θέση όσων καταστράφηκαν από το σεισμό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ