ΤΕΛΗΣ ΜΠΛΑΝΤΑΣ: Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Στα «άδυτα» του εργοταξίου κατασκευής των αρμάτων του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού, βρέθηκε ο φακός του paidis.com για να απαθανατίσει τις πυρετώδεις ετοιμασίες και να δει από κοντά την καταπληκτική δουλειά του πρωτομάστορα – καλλιτέχνη του καρναβαλιού Τέλη Μπλάντα και της ομάδας του που επί σειρά ετών βάζουν την ψυχή και την έμπνευσή τους για να κατασκευάσουν άρματα που θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες και θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των καρναβαλικών ομάδων.

Λίγα 24ωρα πριν τη μεγάλη παρέλαση η ένταση στο εργοτάξιο χτυπά κόκκινο, τα άρματα ετοιμάζονται, διορθώνονται, βάφονται και παίρνουν τη θέση τους στο υπόστεγο του αμαξοστασίου έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακή.

Μάλιστα όπως λένε τα μέλη της ομάδας του κ. Μπλάντα μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα βγουν από το αμαξοστάσιο όλο και κάποια πινελιά θα μπει…

Ο καλλιτέχνης που επιβλέπει τα πάντα ξέκλεψε λίγο χρόνο και μίλησε στην Ελενα Γεράση για τον τρόπο κατασκευής, τα υλικά, το χρόνο αλλά και τα συναισθήματά του με την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης:




ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ