ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΜΑΡΙ – ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε τί ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο

Στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λάρισας εκδικάστηκε σήμερα Πέμπτη, μέσα σε πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα, η ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης η «Πόλη που Θέλουμε» Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι κατά της απόφασης του Πολυμελούς πρωτοδικείου η οποία ανακήρυξε νικήτρια παράταξη στις επαναληπτικές εκλογές στο δήμο Τυρνάβου τη Λαϊκή Συσπείρωση και δήμαρχο τον κ. Στέλιο Τσικριτσή.

Με την ένστασή του ο κ. Αμάρι που εκπροσωπεί και όλο τον συνδυασμό ζητά να ακυρωθούν 152 ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που μετρήθηκαν ως έγκυρα και βρέθηκαν σε 36 από τα 48 εκλογικά τμήματα του δήμου επειδή φέρον στίγματα ή σκισίματα και ταυτόχρονα να θεωρηθούν έγκυρα 49  ψηφοδέλτια της Πόλης που Θέλουμε που ακυρώθηκαν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Μπαλασούλης στην αγόρευσή του υποστήριξε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ακυρότητας αφού τα στίγματα είναι θέμα του τυπογραφείου, ενώ επικαλούμενες διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας απέρριψε και τις υπόλοιπες που καταγράφηκαν στην ένσταση του κ. Αμάρι. Μάλιστα ο κ. Μπαλασούλης σημείωσε ότι κατατέθηκε και αντένσταση από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Τσικριτσή στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ψηφοδέλτια της Πόλης που Θέλουμε που επίσης έχουν στίγματα.

Ο συνήγορος της Πόλης που Θέλουμε κ. Φ. Σαμαράς αμέσως μετά στην αγόρευσή του αφού επέμεινε στο αίτημα να προσμετρηθούν τα 49 ψηφοδέλτια της Πόλης που Θέλουμε τα οποία ακυρώθηκαν επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους και προφορική συμφωνία, αναφέρθηκε και στο θέμα της ακυρότητας των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για λάθος του τυπογραφείου με δεδομένο ότι τα ψηφοδέλτια τυπώνονται από τη μία πλευρά. Ο κ. Σαμαράς στην αγόρευσή του αναφέρθηκε και στην ιδιαιτερότητα του δήμου Τυρνάβου λόγω της ύπαρξης οικισμού Ρομά στον Τύρναβο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ