ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ 21η ΤΘΤ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΒΡΥΟΤΟΠΙΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΡΑΤΟΛΙΟΣ

Νέος Διοικητής της 21 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής, ανέλαβε και επίσημα χθες μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο Βρυοτοπίτης Ταξίαρχος Απόστολο Καρατόλιος, με καταγωγή από την Καλλιπεύκη, ο οποίος τοποθετήθηκε στην ηγεσία του σχηματισμού με πρόσφατη απόφαση του ΣΜΑΝ και παρέλαβε σήμερα το τιμόνι της Ταξιαρχίας από τον απερχόμενο διοικητή Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Αλεξανδρή.

Η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος» (επίσημη ονομασία: XXI Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ιππικού “ΠΙΝΔΟΣ”, ΧΧΙ ΤΘΤ) είναι τεθωρακισμένος στρατιωτικός σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ο οποίος εδρεύει στην Κομοτηνή της Δυτικής Θράκης.

Ιστορία

Η ίδρυση της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σχεδιαζόταν να γίνει το 1968, αλλά οι καθυστερήσεις στην προμήθεια του απαραίτητου στρατιωτικού εξοπλισμού ανάγκασαν τον σχηματισμό της στο Λιτόχωρο στις 1 Δεκεμβρίου 1970. Η ταξιαρχία μεταφέρθηκε στην περιοχή Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης τον Σεπτέμβριο του 1971.

Ο ταξίαρχος με τον αδελφό του Δημήτριο Καρατόλιο

Όταν ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός της ταξιαρχίας, ο σχηματισμός περιλάμβανε την 211η και την 212η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων, την 21η Επιλαρχία Υποστήριξης και άλλες υποστηρικτικές δομές.

Από το 1977 όλες οι υπομονάδες της ταξιαρχίας εδρεύουν στην Κομοτηνή. Στις 1 Δεκεμβρίου 2000, προστέθηκε ο τιμητικός τίτλος “Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ