ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας με ΙΧ και λεωφορεία βρέθηκαν σήμερα στον Τύρναβο για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα του μπουρανί του διονυσιακού εθίμου που έχει κάνει γνωστή την πόλη σε όλο τον κόσμο.

Τα δρώμενα εκτυλίχθηκαν από νωρίς το πρωί στο άλσος του Προφήτη Ηλία με τα μέλη του συλλόγου γαϊτανάκι μπουρανί κρατώντας φαλλούς να παρουσιάζουν δρώμενα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την τυρναβίτικη παράδοση ενώ τύλιξαν και ξετύλιξαν το γαϊτανάκι. Ταυτόχρονα τα χορευτικά του Μορφωτικού συλλόγου χόρεψαν σε ρυθμούς αποκριάς παρασέρνοντας και τους επισκέπτες στο χορό.

Κοντά στους συμμετέχοντες βρέθηκε και ο δήμαρχος που ευχαρίστησε τους μπουρανίτες για τον αγώνα τους να διατηρήσουν το έθιμο και να αναδείξουν τον Τύρναβο σε μία πόλη προορισμό για την αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα.

Στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου μαγείρεψαν μπουρανί και πρόσφεραν στους επισκέπτες καλώντας τους να ανακατέψουν το μπουρανί αλλά και να ασπαστούν το φαλλό.

Χορός και τραγούδι και στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου με τους επισκέπτες να ξεφαντώνουν χορεύοντας και τραγουδώντας.

Ακούραστα τα μέλη του συλλόγου γαϊτανάκι μπουρανί κατηφόρισαν από τον Προφήτη Ηλία αργά το μεσημέρι και σταμάτησαν στην πλατεία αγοράς όπου επίσης παρουσίασαν διονυσιακά δρώμενα χορεύοντας και πλέοντας το γαϊτανάκι.

Οι χιλιάδες επισκέπτες κυριολεκτικά βούλιαξαν τον Τύρναβο με τα ουζερί και τα καφέ να έχουν την τιμητική τους με το γλέντι να κρατά μέχρι και αργά το βράδυ.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα σημερινά δρώμενα στον Τύρναβο:

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ