ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μεταξύ του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων και της Υπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το διετές πλάνο δράσης του Συμβουλίου που αφορά μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων σε θέματα όπως η ψυχική υγεία, η οδική ασφάλεια, η ισότητα, η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η αλληλεγγύη, η εργασία, η στέγαση και η ανάδειξη της πόλης ως προορισμό φιλοξενίας.

Κύρια προτεραιότητα που τέθηκε και από τις δυο πλευρές είναι η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών σχετικά με την υλοποίηση του Κέντρου Νέων το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως μια πηγή έμπνευσης και υποστήριξης για τους νέους της Λάρισας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει έναν χώρο σύνδεσης με Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τέχνες.

Σημαντική ήταν η αναφορά του Προεδρείου σε μια καμπάνια για την προώθηση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Με στόχο την ανοικτή συμμετοχή των πολιτών και την προαγωγή νέων ιδεών και προτάσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που διέπουν την λειτουργία των Συμβουλίων Νεολαίας της χώρας και τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης ενός κοινού πλαισίου ενώ από πλευράς της η Υπουργός διατύπωσε την ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ προς την κατεύθυνση αυτή.

Η συνάντηση ανέδειξε τη στήριξη της υπουργού προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, δημιουργώντας προοπτική για τη νεολαία και την πόλη της Λάρισας, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των νέων σε ολόκληρη την χώρα. Η προσέγγιση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του κράτους και των τοπικών αρχών για την προώθηση των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων των νέων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ