Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

Επανέρχεται στο θέμα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Καθώς δεν έλαβε καμία πειστική απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε προς τα τρία συναρμόδια Υπουργεία για το θέμα της μυδοκαλλιέργειας στην περιοχή της Αλεξανδρινής, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης επανέρχεται με δήλωσή του και ζητά εξηγήσεις για τις συνέπειες της λειτουργίας μονάδων μυδοκαλλιέργειας στον τουρισμό, στην αλιεία, στην αγροτική παραγωγή, στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικά η δήλωση: «Τρία συναρμόδια Υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, νίπτουν τας χείρας τους, καθώς αποφεύγουν να απαντήσουν στην ερώτηση, που κατέθεσα στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την οποία ζήτησα να τοποθετηθούν ευθέως και με ειλικρίνεια, σχετικά με την πολιτική βούληση και τις προθέσεις τους, στο μείζον ζήτημα της μίσθωσης θαλάσσιας έκτασης με σκοπό την λειτουργία μονάδας μυδοκαλλιέργειας στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρινής του Δήμου Αγιάς.

Ενώ και τα τρία Υπουργεία γνωρίζουν καλά, γεγονός, που εξάλλου που γνωστοποιήθηκε με τη ερώτηση, ότι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ανακάλεσε την πρώτη απόφαση για την μη παραχώρηση μίσθωσης θαλάσσιας έκτασης σε εκτέλεση της αριθ. 1057/2023 απόφασης του ΣτΕ, και άρα γνωρίζουν, ότι τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν εκ του νόμου να εκφέρουν νέα αιτιολογημένη θετική ή αρνητική γνωμοδότηση, εντούτοις, οι απαντήσεις των τριών Υπουργείων έχουν το ίδιο παρονομαστή:

“Αποποίηση αρμοδιότητας, μετάθεση της ευθύνης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως αρμόδια αρχή αδειοδότησης και παραπομπή σε ένα δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς να παίρνει θέση για τις συνέπειες της λειτουργίας μονάδων μυδοκαλλιέργειας στον τουρισμό, στην αλιεία, στην αγροτική παραγωγή, στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία και αδιαφορώντας για τις παρεμβάσεις και εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ