ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Β2 ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NET METERING

Την Πέμπτη 21/3/2024 έγινε ενημέρωση στους μαθητές του Β2 για το πρόγραμμα NET METERING. Είναι επιδοτούμενο Φωτοβολταϊκό Σύστημα στη Στέγη με ή χωρίς Μπαταρία.

Ο κ. Πεζούλας Βασίλης , Μηχανολόγος Μηχανικός ,μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα είναι ο συμψηφισμός παραγόμενης – καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και εφαρμόζεται, κυρίως , για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών . Το NET METERING επιτρέπει τον καταναλωτή να καλύψει ένα σημαντικό μέρος της της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει , ενώ , παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της «πράσινης» ενέργειας που παράγει το φωτοβολταϊκό του σύστημα. Ο όρος «net» προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας σε μια ορισμένη χρονική περίοδο.

Την ενημέρωση παρακολούθησε η Φυσικός Γκαντζώρα Ισμήνη . Έγινε στα πλαίσια της διδασκαλίας του 3ου Κεφαλαίου της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄Λυκείου : «ΦΩΣ – Σωματιδιακή Φύση του Φωτός» .

Μετά την ενημέρωσή τους , οι μαθητές αποφάσισαν να προτείνουν την ένταξη του Φωτοβολταϊκού Συστήματος που έχει τοποθετηθεί στη στέγη του σχολείου μας , πριν έναν χρόνο , στο πρόγραμμα και να γίνεται ο συμψηφισμός παραγόμενης – καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας , προς όφελος του σχολείου και του περιβάλλοντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ