ΌΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ που καλεί στη σημερινή συγκέντρωση σωματείων και φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 7:30μμ.

Για τους συνταξιούχους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας αποτελεί πρόκληση η πραγματοποίηση συναυλίας από την χορωδία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης στις 27/3. Αυτοί που έχουν στρατοπέδευση στην πόλη μας και σε όλη τη χωρά μετατρέποντας την σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο για τα πολεμικά τους σχεδία.

Με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, Δημοτικών και Περιφερειαρχών αρχών η περιοχή μας, η 1η Στρατιά είναι το κέντρο επιχειρήσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας στην οποία συμμετέχει ελληνική φρεγάτα με ελληνικό πλήρωμα και αμερικανούς στρατιώτες, ενώ η 110 Πτέρυγα Μάχης έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ. Η πόλη μας γίνεται όλο και περισσότερο στόχος αντιποίνων, όλο και περισσότερο μεγαλώνει ο κίνδυνος για την εργατική τάξη το λαό, τη νεολαία του συνταξιούχους της πόλης να πληρώσει και σε αίμα την εμπλοκή στους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Ο λαός της πόλης μας πρέπει να σκεφτεί, γιατί αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στην πολεμική εμπλοκή της περιοχής μας με υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό, έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε στόχο αντιποίνων, κόπτονται να μας «ψυχαγωγήσει» η χορωδία του στρατού των ΗΠΑ; Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμάκου (ΝΔ), που αφού συναντήθηκε λίγες μέρες πριν με τον πρέσβη και τον πρόξενο των ΗΠΑ, ταχύτατα ανάρτησε στην σελίδα του Δήμου την συγκεκριμένη εκδήλωση και την φιλοξενεί στις υποδομές της πόλης (ΔΩΛ). Σε μια περίοδο που συμπληρώνονται 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του Αμερικανικού Στρατού στην Γιουγκοσλαβία με τις βόμβες ουρανίου και τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Την ίδια περίοδο στα πλαίσια των σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών μπλοκ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία και Ρωσία – Κίνα από την άλλη ο πόλεμος στο Ουκρανικό Μέτωπο, στην Μέση Ανατολή εμφανίζει σημάδια γενίκευσης, ο Παλαιστινιακός λαός βιώνει μια γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Το Σωματείο μας βγαίνει μπροστά με το Εργατικό Κέντρο την Επιτροπή Ειρήνης και τα σωματεία και ζητάει να ακυρωθεί εδώ και τώρα η συναυλία!
Καλούμε τους συνταξιούχους και το λαό να μην νομιμοποιήσουν στην συνείδησή τους την φρίκη των πολεμικών επεμβάσεων από τους «συμμάχους» μας.

Όποιον μανδύα και αν φορέσει ο στρατός των ΗΠΑ, ακόμη και αυτόν του πολιτισμού δεν μπορεί να κρύψει ότι αποτελεί τον πιο αιμοσταγή στρατό της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.
Καμία συναυλία δεν μπορεί να ξεπλύνει τον ρόλο των ΝΑΤΟϊκων, ως μακελάρη των λαών.

Όλοι στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων Τετάρτη 7:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ