Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ Γ. ΜΠΡΑΤΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν σχετικά πως “η συμμετοχή σε μία κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα”.

Τα καρφιά Ανδρουλάκη

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στη Βουλή σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης, που – όπως είπε – έπιναν ποτά το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας, που ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί συνάντησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε κοινωνική εκδήλωση.

Ως εκ τούτου ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε πως η κυβέρνηση καταγγέλλει επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την πρόταση δυσπιστίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε μετά από δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί “μονταζιέρας” στην υπόθεση των Τεμπών.

Η αρχική απάντηση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά στο briefing καταρχήν είπε: “Ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήξερε αυτό το οποίο θα ακολουθήσει με τις ανακοινώσεις, με το ότι προφανώς αποκαλύφθηκαν, αυτοί που θέλουν δικαιοσύνη και αλήθεια κάνανε παιχνίδια στο παρασκήνιο, έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα ένα δημοσίευμα για μια συνάντηση η οποία ήτανε σε κοινωνικό επίπεδο, δεν είχε καμία σχέση.”

Ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε επίσης ότι εφόσον η συνάντηση αυτή έγινε Κυριακή βράδυ, είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις της κυβέρνησης και απαντήσεις ως προς το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής. Επικαλέστηκε επίσης όσα ο ίδιος ειχε πει στο briefing της Τρίτης.

“Στο τέλος της ημέρας η μεγαλύτερη απόδειξη είναι οι πράξεις. Αυτά που λέμε, αυτά που λέμε στους πολίτες. Εμείς δείξαμε ποια είναι η στάση μας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοσίευμα, σε οποιοδήποτε Μέσο θεωρούμε ότι παραπλανά ή προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Κάποιοι άλλοι έδειξαν με τη στάση τους και την προσυνεννόηση και την προθυμία τους, παραμονή 25ης Μαρτίου, το πόσο, εν πάση περιπτώσει, πρόθυμοι είναι και το σε ποιες περιπτώσεις δεν έκαναν πρόταση δυσπιστίας, να έχεις καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα γι’ αυτή την Κυβέρνηση και πόσο γρήγορα το έκαναν σε άλλες περιπτώσεις. Η ουσία είναι νομίζω που μετράει. Και εδώ η ουσία μιλάει και φωνάζει”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: “Για μια ακόμα φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη”

«Για μια ακόμα φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις παραιτήσεις του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζεται πως οι «αναγκαστικές παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί.

«Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα Πέμπτη η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους», προσθέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΚΕ: “Οι παραιτήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία”

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σημείωσε ότι «δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία». Και συμπληρώνει: «Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται “κοινωνικές συναναστροφές”, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα» πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ”».

Ελληνική Λύση: “Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν”

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου ανέφερε τα εξής: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής αποκάλυπτε με ονόματα την συνάντηση των δύο κορυφαίων υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κύριος Μπρατάκος και ο κύριος Παπασταύρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό. Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών έπειτα από τις συντριπτικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου, πλανώνται», αναφέρει η Ελληνική Λύση. Επισημαίνει ότι «είστε όλοι συνυπεύθυνοι, δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις».

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ