ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κινητοποίηση ενάντια στη συναυλία από τη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών «West Point» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πραγματοποίησαν χθες η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μια συναυλία ξέπλυμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς».

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, όπου είχε προγραμματιστεί η συναυλία.

Οπως αναφέρει ο 902.gr «μπροστά στο Ωδείο είχαν τοποθετηθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και απέναντί τους στάθηκαν οι διαδηλωτές που απαίτησαν την ακύρωση της συναυλίας που συμβολίζει την εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια.

Όταν αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησαν να περάσουν μέσα στο ωδείο για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία.

Και το έπραξαν με επίθεση, με χημικά και γκλομπς κατά των διαδηλωτών, που ωστόσο κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και μια αντιπροσωπεία να μπει μέσα στο κτίριο.

Στην πόρτα της αίθουσας τους επιτέθηκαν και πάλι δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας!»


Επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ δέχθηκαν διαδηλωτές και στην δεύτερη είσοδο του Ωδείου.

Την βία και την καταστολή κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας που ήταν ένας από τους διαδηλωτές που δέχτηκε χτυπήματα από τα ΜΑΤ. «Ντροπή τους, να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις τη αστυνομίας» τόνισε ο Γ. Σκόκας τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ ευθύνονται για την δολοφονία 13.000 παιδιών στην Παλαιστίνη» και πως «δεν περνάει το ξέπλυμά τους σε αυτή την πόλη και αυτό το μήνυμα τους έστειλε ο λαός απόψε. Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τις βάσεις σας και μπρος…».

φωτο – βιντεο: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ