ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ 7Ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Την Κυριακή η εναρκτήρια εκδήλωση

Με την εμβληματική ταινία «Τοπίο στην Ομίχλη», του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ανοίγει τις πύλες του το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας. Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, παρουσία της συζύγου του κορυφαίου δημιουργού, κ.Φοίβης Αγγελοπούλου. Το Πανόραμα θα διαρκέσει ως τις 7 Απριλίου, ενώ τιμώμενος δημιουργός είναι ο Ντίνος Κατσουρίδης.

Ευρύ κάλεσμα στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή Γιορτή της Έβδομης Τέχνης απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα (Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024), νωρίς το μεσημέρι, στον Μύλο του Παππά, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ.Θωμά Ρετσιάνη και του Προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, κ.Θάνου Μουκούλη.

«Με το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου επιχειρούμε να βάλουμε ακόμη ένα λιθαράκι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού. Από το Αρχαίο Θέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, το ΔΩΛ, μέχρι τα Μουσεία μας και όλους τους πολιτιστικούς μας θεσμούς και φορείς το μήνυμα που στέλνουμε είναι ένα: Ο Πολιτισμός έχει ξεχωριστή θέση ως γεννήτωρ ανάπτυξης και προσδιοριστικός παράγοντας της ταυτότητας της Λάρισας. Και για αυτόν τον στόχο, ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα. Σας καλώ, λοιπόν, σε τούτη τη μεγάλη Γιορτή του Κινηματογράφου, που ξεκινά στην πόλη μας. Σας περιμένουμε όλες και όλους», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ.Μαμάκος.

Έντονη λαρισαϊκή παρουσία

«Αυτός ο υπέροχος, θαυμαστός κόσμος, ο κόσμος του κινηματογράφου, που -παραφράζοντας τον Αντονιόνι- είναι σαν να βρίσκεται παντού, μιλώντας σε όλους για τα πάντα, αυτός ο κόσμος και η μαγεία του θα πρωταγωνιστήσουν στην πόλη της Λάρισας, τις ημέρες του Πανοράματος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Θωμάς Ρετσιάνης. «Με έντονη τη λαρισαϊκή παρουσία μπροστά και πίσω από την κάμερα, το φετινό Πανόραμα υπόσχεται να προσφέρει τόσο στο ενημερωμένο και απαιτητικό κοινό της πόλης μας, όσο και στους νέους φίλους της μεγάλης οθόνης ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών και συνοδευτικών εκδηλώσεων, με κεντρικό αφιέρωμα στον Ντίνο Κατσουρίδη, έναν βαθύ γνώστη της 7ης Τέχνης, έναν ολοκληρωμένο κινηματογραφιστή κι έναν εμπνευσμένο δημιουργό. Σας περιμένουμε όλους», κατέληξε ο κ.Ρετσιάνης.
50 χρόνια συνεχούς δημιουργίας

«Το σινεμά, ανέκαθεν, υπήρξε ένα αγαπητό λαϊκό θέαμα για όλους. Η τέχνη, και ειδικότερα ο κινηματογράφος, πάντα φωτίζει τα μυαλά των θεατών.

Παρότι πολλοί κινηματογράφοι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει, εν τούτοις υπάρχει ένα δυναμικό κοινό που επιλέγει τη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας, για να δει μια αγαπημένη ταινία. Και πως να το κάνουμε, ο κινηματογράφος, πέρα από τα άλλα, είναι και κοινωνικότητα», υπογράμμισε εκ μέρους της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας ο Πρόεδρος του φορέα, κ.Θάνος Μουκούλης.

Πληροφορίες

Το φετινό Πανόραμα, το 7ο κατά σειρά, θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και είναι αφιερωμένο στον πολυπράγμονα άνθρωπο του κινηματογράφου, Ντίνο Κατσουρίδη. Θα τιμηθούν η Άννα Βαγενά και η Μπέττυ Μαγρίζου, η Ελληνική Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που γιορτάζει τα 50 χρόνια της, ενώ το «παρών» θα δώσουν σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου. Να σημειωθεί πως και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ