ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ” ΕΔΩΣΑΝ ΗΧΗΡΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που για δεύτερη συνεχή φορά χθες 26 Μαρτίου, μετά τη μαζικότατη γενική συνέλευση της Δευτέρας 5 Μαρτίου, γέμισαν πάλι την αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 170 συνάδελφοι . Η αγωνία των συναδέλφων για τη συνέχιση του αγώνα ήταν σαφής τόσο από την προσέλευσή τους, όσο και από τις παρεμβάσεις τους.

Η Γ.Σ. απέδειξε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ, στέκεται στο πλάι των μαθητών και των οικογενειών που μοχθούν να μορφώσουν τα παιδιά τους.

Η μαζικότητα και η μαχητικότητά τους είναι η καλύτερη απόδειξη πως και στη Λάρισα, οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή της “αξιολόγησης” που στοχεύει στην κατηγοροποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, στη συνολική αμφισβήτηση του δικαιώματος στη μόρφωση, στην παραπέρα υποβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η πλειοψηφία του Δ.Σ (ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ – ΔΗΣΥ), βρέθηκαν στην απέναντι πλευρά των διαθέσεων των συναδέλφων, θέτοντας ζήτημα απαρτίας στη συνέλευση και ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικό υπέρ της απεργίας – αποχής : 138 συνάδελφοι ψήφισαν υπέρ της επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής και μόνο 5 (όσα τα παρόντα μέλη αυτών των παρατάξεων ) υπέρ της πρότασης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Έγινε σαφές σε όλους ότι ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ – ΔΗΣΥ από τη μια μεριά έδωσαν το παρόν στη Γ.Σ. μόνο διά αντιπροσώπων (συμμετείχαν απλώς αυτοί που είναι μέλη του Δ.Σ. και κανείς άλλος από τα ψηφοδέλτιά τους) και από την άλλη ήρθαν αποφασισμένοι, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις τους, να μην επιτρέψουν να παρθεί απόφαση για απεργία – αποχή. Είναι ντροπή να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, προκειμένου να βάλουν τον κλάδο στη γωνία και να καλλιεργήσουν την απογοήτευση και τον φόβο.
Απαιτούμε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. να σεβαστεί την ξεκάθαρη βούληση των συναδέλφων και να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (προκήρυξη απεργίας – αποχής από το σωματείο και κατάθεση πρότασης στην Ολομέλεια Προέδρων για επαναπροκήρυξή της από τη ΔΟΕ, ενιαία και πανελλαδικά).
Ο αγώνας τώρα στα χέρια των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει!
Όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε την αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση,
την κατηγοριοποίηση των σχολείων, να υπερασπίσουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ