ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.: ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

«Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών: Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια σε μία από τις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη

Με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26-3-2024, έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας» στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα τη συνέχεια της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση ύστερα από τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης .
Χαιρετίζουμε την παρουσία των συναδελφισσών και συναδέλφων που γέμισαν την αίθουσα δηλώνοντας τη θέλησή τους να υπερασπιστούν:
 το δημόσιο σχολείο / ενάντια στην κατηγοριοποίηση,
 τη συλλογική διάσταση της εκπαίδευσης / ενάντια στον ατομικισμό και τον
ανταγωνισμό,
 την παιδαγωγική επιστήμη / ενάντια στον επιθεωρητισμό,
 την εργασιακή αξιοπρέπεια / ενάντια στη χειραγώγηση και την υποταγή,
 το μορφωτικό μέλλον των παιδιών / ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και την
ανισότητα.
Γίνεται πλέον φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, που στάθηκε με παρρησία απέναντι στους αξιολογητές, θέλει να φτάσει αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. Η χθεσινή ψηφοφορία στο σύλλογο μας με 153 ψήφους υπέρ της συνέχισης της απεργίας αποχής έναντι 5 κατά, και μόνο από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ στο Δ.Σ. του συλλόγου, το αποδεικνύει περίτρανα.
Οι ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ προσπάθησαν να απαξιώσουν τη συνέλευση με την αποχή των μελών τους και αφού δεν το κατόρθωσαν έθεσαν θέμα απαρτίας για να εμποδίσουν τη συνέχιση του αγώνα παίζοντας με την αγωνία των εκπαιδευτικών.
Με τη στάση τους στη ΔΟΕ αλλά και τοπικά ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ αρνούμενοι να προκηρύξουν την Απεργία Αποχή, αναπαράγοντας τους εκβιασμούς του υπουργείου, σπέρνοντας το φόβο φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να «συμβουλεύουν» τους συναδέλφους να μπουν στην αξιολόγηση. Αρνήθηκαν την πρόταση να καλεστεί ξανά Γενική Συνέλευση και χρειάστηκε να γνωστοποιηθεί ότι θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση υπογραφών (σύμφωνα με το καταστατικό) για να συμφωνήσουν να προχωρήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 4/4. Αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς. Να γεμίσουμε την αίθουσα. Να πάρουμε αποφάσεις συνέχισης του αγώνα.
Αντίστοιχο είναι το κλίμα σε όλη την Ελλάδα. Με συγκλονιστικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ορθώνουν ανάστημα απέναντι στον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης και το “άδειασμα” από τη ΔΟΕ. Δεκάδες Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις με πρωτοφανή μαζικότητα και απαρτία, αποφασίζουν προκήρυξη της απεργίας-αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία και απαιτούν η ολομέλεια προέδρων και το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεχίσει τον αγώνα και να προχωρήσει σε προκήρυξη νέας Απεργίας Αποχής και στάσεων εργασίας, ενώ παντού ψηφίζεται απεργιακή κλιμάκωση. Η βάση του κλάδου παίρνει τον αγώνα στα χέρια της, δημιουργεί επιτροπές αγώνα, συγκεντρώνει υπογραφές. Σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώνει τις πλειοψηφίες των ΔΣ (ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ) μέσω υπογραφών να πραγματοποιήσουν ΓΣ. Αυτή τη συγκλονιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών που απαιτούν συνέχιση του αγώνα μέχρι τη Νίκη, προσπαθούν να ακυρώσουν οι παραπάνω δυνάμεις σε διάφορους Συλλόγους ΠΕ κι ΕΛΜΕ με πρόσχημα τις απαρτίες. Ακόμα κι εκεί όμως, η “εξέγερση” της βάσης των εκπαιδευτικών τις υποχρεώνει σε επαναληπτικές ΓΣ που διεξάγονται τις επόμενες μέρες.
Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, έστω και τώρα να ακούσει τον παλμό της βάσης του κλάδου και να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή, διαφορετικά θα έχει την αποκλειστική ιστορική ευθύνη.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.
Συνεχίζουμε με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ