Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Ω.Λ

Δείτε τί αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καταγγέλλει:

• την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής με χημικά, δακρυγόνα και εκρηκτικά κρότου-λάμψης ενάντια στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη κινητοποίηση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, η Επιτροπή Ειρήνης και στην οποία καλούσαν Εργατικά Σωματεία και Φορείς της πόλης, απαιτώντας να ακυρωθεί η συναυλία της χορωδίας της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού, «West Point», στο Δημοτικό Ωδείο.

• τη Δημοτική Αρχή της Λάρισας, η οποία σε αντίθεση με την παράδοση, την ιστορία της πόλης και των αισθημάτων των δημοτών, παραχώρησε την αίθουσα του Δ.Ω.Λ για την εξυπηρέτηση της κακέκτυπης «πολιτιστικής» παρωδίας του στρατού των ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ με την πολεμική τους μηχανή ευθύνεται για μια σειρά πολέμους και επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη. Χαρακτηριστική είναι η υποστήριξη που δίνουν η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το κράτος δολοφόνου του Ισραήλ για την σφαγή στην Παλαιστίνη στην οποία έχουν δολοφονηθεί 32 χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκ των οποίων 13.000 παιδιών στην Γάζα, ενώ είναι ιστορικά ο πρωταγωνιστής και ενορχηστρωτής μίας ατέλειωτης σειράς δολοφονικών ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», η Ουάσιγκτον, έστειλε στο Ισραήλ περισσότερες από 1.800 βόμβες Mk.84 2.000 λιβρών (900 κιλών) και περίπου 500 βόμβες Mk.82 500 λιβρών (225 κιλών)! οι βόμβες Mk.84, που έχει στο οπλοστάσιό της η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, κατεδαφίζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

• την προσπάθεια ξεπλύματος της αμερικανο-Νατοική μηχανής εργαλειοποίησης της τέχνης για τον κατευνασμό, την παραπλάνηση, την επικάλυψη και υποκριτική ωραιοποίηση μέσω της τέχνης της στρατιωτικής φονικής μηχανής των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα η συναυλία αυτή πραγματοποιήθηκε πάνω στην επέτειο των 25 ετών από τους φονικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας με τόνους πυρομαχικών και με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου από τον στρατό των Η.Π.Α και στρατούς των ευρωπαίων συμμάχων της.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, λειτουργεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο συντονιστή στην πολεμική επιχείρηση «Ασπίδες» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.

Επίσης, η Λάρισα έχει ήδη ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των Αμερικανών, καθώς έχει αναδειχθεί σε κεφαλαιώδες αεροδρόμιο και με σκοπό να γίνει η τρίτη νατοϊκή βάση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (μη επανδρωμένα «αεροχημάτα» drones, τύπου MQ-9 Reaper–Θεριστής, αεροσκάφη τύπου 4 MQ- 4, 2 MQ-9B Reaper αλλά και 2 F-15) στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει ιδιαίτερη αξία για τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και στην προσπάθεια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων, της διείσδυσης στις χώρες της Aνατολικής Ευρώπης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συνεχίζει αταλάντευτη και με μεγαλύτερη αφοσίωση και πάθος τον δίκαιο αγώνα για την Ειρήνη, εναντίον των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων του θανάτου και της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές αποστολές και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μαζικοποιήσει και να αφυπνίσει τις φιλειρηνικές παραδόσεις της πόλης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Κάνουμε ξεκάθαρο ότι είναι ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες των λαών και απαιτούμε:
• Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην πόλη μας και στην χώρα.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ