ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ “ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ”

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ με σχολεία του Δήμου πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο Γυμνάσιο Πλατυκάμπου και συγκεκριμένα σε μαθητές τις Α’ γυμνασίου, με θέμα τον “Σχολικό Εκφοβισμό”. Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με βιωματικό χαρακτήρα, από την ψυχολόγο Τζουβαλέκα Ευανθία και τις κοινωνικές λειτουργούς Παπαδοπούλου Βασιλική και Νιάρη Διαμάντω, με σκοπό την κατανόηση του φαινομένου, την αποδοχή της διαφορετικότητας καθώς και την ενδυνάμωση των μαθητών στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Παράλληλα, αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ζαππείου από την ψυχολόγο Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού. Η δράση απευθύνθηκε στους μαθητές όλων των τάξεων, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους κατανόησαν τα συναισθήματα και τον ρόλο που αυτά διαδραματίζουν στην εκδήλωση φαινομένων εκφοβισμού στην σχολική κοινότητα.

Οι μαθητές της ΣΤ έγραψαν ένα ποίημα με αφορμή την ημέρα, ενώ στην δράση συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί Βάσω Βασιλειάδη- Διευθύντρια Δημοτικού, Κατερίνα Παπαστεργίου Νηπιαγωγός, Χαρά Σοφολόγη, Ηλίας Ταμπάρας, Σοφία Ρίζου, Ανθή Αλμυρούλη και Βίκυ Μανώλη.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ εντάσσεται στο Πρόγραμμα ¨Θεσσαλία 2021-2027¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ