ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 9 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Το ταξίδι της ζωής σηματοδοτείται από πολλά ορόσημα και ένα από τα πιο αξιοσημείωτα είναι η αναζήτηση της ευτυχίας. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ορισμένα άτομα φαίνεται να γίνονται πιο ευτυχισμένα χρόνο με το χρόνο. Ποια είναι τα μυστικά τους;

1) Ευγνωμοσύνη Έρευνες  δείχνουν ότι η τακτική πρακτική ευγνωμοσύνης αποφέρει απτά οφέλη: αυξημένα θετικά συναισθήματα, μεγαλύτερη διάθεση για ζωή, βελτιωμένη ποιότητα ύπνου, αυξημένη συμπόνια και ακόμη και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

2) Φυσική δραστηριότητα Η άσκηση δεν είναι μόνο για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος, αλλά και για την καλλιέργεια ενός υγιούς μυαλού. Η ορμή των ενδορφινών που ακολουθεί μια καλή προπόνηση, μπορεί να είναι ένας πραγματικός ενισχυτής της διάθεσης. Το κλειδί είναι να βρείτε μια σωματική δραστηριότητα που σας αρέσει και να την κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας.

3) Τακτική κοινωνική αλληλεπίδραση Η τακτική κοινωνική αλληλεπίδραση  συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης, υψηλότερη αυτοεκτίμηση, μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και ακόμη και βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Καθώς μεγαλώνουμε, οι κοινωνικές σχέσεις γίνονται ακόμη πιο σημαντικές. Παρέχουν την αίσθηση του ανήκειν και μας βοηθούν να παραμείνουμε διανοητικά ευκρινείς.

4) Ενσυνειδητότητα Στον πυρήνα της, η ενσυνειδητότητα είναι η επίγνωση του να είσαι πλήρως παρών, απαλλαγμένος από τα βάρη των τύψεων του παρελθόντος, ή των μελλοντικών ανησυχιών. Είναι να απολαμβάνετε κάθε στιγμή που προσφέρει η ζωή. Η ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας στην καθημερινή σας ρουτίνα είναι αναζωογονητικά απλή. Είτε παίρνετε μερικές συνειδητές αναπνοές, είτε συμμετέχετε σε δομημένες πρακτικές, όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα, τα οφέλη είναι αναμφισβήτητα.

5) Δια βίου μάθηση Τώρα, η ενασχόληση με τη δια βίου μάθηση δεν συνεπάγεται απαραίτητα επίσημη εκπαίδευση, ή απόκτηση πρόσθετων προσόντων. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η εμβάθυνση σε ένα νέο βιβλίο, η καλλιέργεια ενός φρέσκου χόμπι, ή η εμβάθυνση σε ένα θέμα που κεντρίζει την περιέργειά σας στο διαδίκτυο.

6) Πράξεις καλοσύνης Οι πράξεις καλοσύνης είναι ακρογωνιαίος λίθος στην καθημερινή ρουτίνα όσων βρίσκουν μεγαλύτερη χαρά καθώς μεγαλώνουν. Υπάρχει μια βαθιά ολοκλήρωση στο να φωτίζεις τη μέρα κάποιου άλλου, είτε μέσω ενός απλού χαμόγελου, ενός γνήσιου κομπλιμέντου, είτε απλώνοντας ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

7) Αγκαλιάζοντας την αλλαγή Η αλλαγή φέρνει ανάπτυξη και ανοίγει πόρτες σε νέες ευκαιρίες. Είτε πρόκειται για μια νέα δουλειά, για μια μετακόμιση σε μια νέα πόλη, ή ακόμα και για τις αλλαγές που έρχονται με τη γήρανση, η αγκαλιά της αλλαγής, αντί να αντιστέκεστε σε αυτήν, μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτική χαρά και ικανοποίηση.

8) Υγιεινή διατροφή Μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή είναι μια άλλη συνήθεια που συμβάλλει στην αύξηση της ευτυχίας καθώς γερνάμε.

9) Αυτοαποδοχή Πάνω από όλα, η πιο κρίσιμη συνήθεια για την ευτυχία, καθώς γερνάμε, είναι η αποδοχή του εαυτού μας. Η αποδοχή του εαυτού μας, μας επιτρέπει να αφήσουμε τις πιέσεις για τελειότητα, και να αγκαλιάσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό. Οδηγεί σε μια πιο υγιή σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας και προάγει μια θετική νοοτροπία.

Γενικά, το ταξίδι προς την ευτυχία είναι βαθιά συνυφασμένο με τις καθημερινές μας συνήθειες και επιλογές. Αυτές οι συνήθειες που συζητήσαμε δεν είναι απλώς τυχαίες ενέργειες. Είναι σκόπιμες πρακτικές που καλλιεργούν μια νοοτροπία θετικότητας, ευγνωμοσύνης και αγάπης προς τον εαυτό μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ