Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ “TSARITSANI TRAILS”

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα θα διεξαχθεί και φέτος o ορειβατικός αγώνας “Tsaritsani Trails” την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στην κοινότητα Τσαριτσάνης, του Δήμου Ελασσόνας.

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας, σε 4 μοναδικές διαδρομές για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου, αλλά και παιδιά, με αφετηρία όλων των διαδρομών από την Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, που αποτελεί ένα φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος και ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. Οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ορεινά μονοπάτια απαράμιλλου κάλλους και φυσικής ομορφιάς σε μια από τις πιο όμορφες κοινότητες του δήμου μας».

Συγκεκριμένα οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι:

1. Ορεινός αγώνας «KOUKOULI TRAIL» απόστασης 32 χλμ.

2. «LOUKI TRAIL» απόστασης 17 χλμ.

3. Αγώνας «ALONAKI TRAIL» απόστασης 9 χλμ.

4. Παιδικός αγώνας 1000 μ. με την ονομασία «RIVER FUN RUN»

Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως τους πανέμορφους και μοναδικούς κάκτους, τους παλιούς νερόμυλους, την Σμίξη, την Μυκηναϊκή Ακρόπολη (Όρθης), την πηγή Κρυονέρι, τον βράχο του Αη Σωτήρα (Περραιβικό ορθόλιθο), την λίμνη Φάβα, της Διάβας το Κουκούλι, τον παλαιό οικισμό του Παλαιοχωρίου.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ