ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Μια πανέμορφη γιορτή παιδικού βιβλίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο αρχοντικό Καράσσου την Κυριακή 7 Απριλίου. Η γιορτή βιβλίου συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου.

Μέσω του μηνύματος «είναι βαρετό να είμαστε όλοι τέλειοι», η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις όψεις της διαφορετικότητας αλλά και της αποδοχής αυτής με εργαλείο την παιδική λογοτεχνία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ευγενία Μαμανού, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών και Πολεοδομίας Νίκος Αρβανίτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εύη Βαρδιοπούλου, το μέλος του συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Ρία Μαχαίρα και με επιστολή της, η συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Ελένη Αναστασοπούλου. ‘Όλοι τους αναφέρθηκαν στην αξία και τα οφέλη του βιβλίου στην ανάπτυξη των παιδιών, στη συμβολή του βιβλίου στην ανάπτυξη του λόγου, της έκφρασης, του εμπλουτισμού της γλώσσας, στην ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων, της προσωπικότητας του παιδιού και της συναισθηματικής του νοημοσύνης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι ομιλητές στους τρόπους που μπορεί το παιδικό βιβλίο να βοηθήσει το μικρό αναγνώστη να αναπτύξει το σεβασμό και την αποδοχή σε κάθε μορφή διαφορετικότητας.

Οι καλεσμένοι Τυρναβίτες συγγραφείς της εκδήλωσης: Ματίνα Ζαγγότη, Αλέξανδρος Μόκιας και Στέλλα Μπλάντα, παρουσίασαν το παιδικό βιβλίο ως το μορφωτικό εφαλτήριο που δίνει το κίνητρο στο παιδί να εξερευνήσει τον κόσμο των λέξεων και των ιδεών, ως ένα παράθυρο στη φαντασία και στη σκέψη, ως το μέσο που έχει τη δύναμη να μεταδώσει πολιτισμικές αξίες, να διαμορφώσει ήθος, χαρακτήρα, συνείδηση.

Παρουσίασαν στους γονείς τρόπους για να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία στα μικρά παιδιά, αλλά και τρόπους δημιουργικής ανάγνωσης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε εργαστήρια αφήγησης , δραματοποίησης, δημιουργικής τέχνης και κινητικής έκφρασης που υποστηρίχθηκαν από τους καλεσμένους συγγραφείς αλλά και από τις παιδαγωγούς Έλενα Γράβαλου, Στέλλα Μάγγου και Ανθούλα Χατζητσολίδη.

Στο χώρο της εκδήλωσης στήθηκε έκθεση παιδικού βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία «ΙΔΕΕΣ» και «ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ» καθώς επίσης και έκθεση έργων των λιλιπούτειων δημιουργών του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ