4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Η 4η Απριλίου ορίζεται και καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας (κάθε σχολικού έτους), η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας.

Στα πλαίσια αυτά, το Γενικό Λύκειο Συκουρίου διοργάνωσε διάφορες δράσεις για τους μαθητές/τριες οι οποίες είχαν σαν σκοπό:

  • την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών /τριών για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον.
  • την αναγνώριση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων από τους/τις μαθητές/τριες μέσω της ενεργούς προάσπισής τους.
  • την εμπλοκή των μαθητών /τριών σε δραστηριότητες ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών φιλοζωίας.

Για όλα τα παραπάνω:

1. οι μαθητές/τριες δημιούργησαν δύο μεγάλα πανό με κατάλληλα για την ημέρα συνθήματα τα οποία τοποθέτησαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου

2. Συμμετοχή σε διαδικτυακή συνάντηση Σχολείων απ΄όλη την Ελλάδα που διοργανώθηκε από την την “Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία”

3. Διοργανώθηκαν ομιλίες ενημέρωσης και πληροφόρησης της σχολικής κοινότητας ατόμων που ασχολούνται με τη φύλαξη άγριων ζώων ή/και ζώων συντροφιάς και εργαζόμενων ή εθελοντών φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων.

Οι καλεσμένοι οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και την ομιλία τους με τους μαθητές/τριες μας ήταν οι:

Κος Καραναστάσης, Αντιδήμαρχος Δ. Τεμπών, υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα του Δ. Τεμπών, Κος Ντάλας, κτηνίατρος Μακρυχωρίου και οι κ.Γκουγκλιάνας Αθανάσιος και Μέκρας Απόστολος, μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης: «αδέσποτα ζώα Λάρισας»

4. Προβολή ταινίας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά όλους τους καλεσμένους, μαθητές/τριες αλλά και αλλά τους διοργανωτές της διαδικτυακής συνάντησης για τον εμπλουτισμό της ημέρας με όμορφες δράσεις και ομιλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ