ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ ) διοργανώνει εικαστική έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του νομού Λάρισας με θέμα: « Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο…».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 12 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ.στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο νομού Λάρισας. B΄ όροφος , αίθουσα «Τάκης Τλούπας». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με σύντομο μουσικό πρόγραμμα τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Δέσποινα Μαύρου και Νίκος Αλεξόπουλος.

Στην απαγγελία ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί Βίντεο με αρχειακό υλικό για τα παιδιά του πολέμου το οποίο και επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Σίμος.
Πιστεύουμε ότι αυτοί οι στίχοι του μεγάλου μας ποιητή Τ. Λειβαδίτη καλύπτουν όλους τους σύγχρονους αγώνες: αγώνες κατά των πολέμων, των εξοπλισμών, αγώνες για την παιδεία, την υγεία, την αγροτιά, για τους πλημμυροπαθείς και σεισμοπαθείς της περιοχής μας, αγώνες για να μην ξαναθρηνήσουμε «νέα Τέμπη», αγώνες για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, με ιδανικά και οράματα.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες για το λαό συνθήκες, με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μεγαλώνει η σημασία της κάθε είδους αντίστασης απέναντι σε αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς καμία διεκδίκηση, αντίσταση και δράση.
Η Θεσσαλία παίζει καίριο ρόλο στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να την έχουν μετατρέψει και επίσημα σε αμερικανονατοϊκό, ιμπεριαλιστικό-πολεμικό προγεφύρωμα, μετατρέποντας τη χώρα σε θύτη και τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

Η Λάρισα, μια πόλη του κάμπου, στη μέση της Ελλάδας, αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο για τη συμμετοχή της σε πολέμους χιλιόμετρα μακριά, με απρόβλεπτες συνέπειες αν αυτοί οι πόλεμοι γενικευθούν.
Το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. λειτουργεί πλέον ως Νατοϊκή Βάση.
Στην 1η Στρατιά εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ EU-OHQ) που ανέλαβε το συντονισμό της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην κρίση της Ερυθράς Θάλασσας όπου μαίνονται οι συγκρούσεις με τους Χούθι της Υεμένης και άλλες δυνάμεις.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει τη συγκεκριμένη έκθεση μέσα από την οποία επιδιώκει να αναδειχθεί η πραγματική διέξοδος για το λαό, που βρίσκεται στην οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να αναδειχθεί η δύναμη που έχουν οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά, με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης, η ικανότητά της να διεισδύει και να κινητοποιεί το λαό, αλλά και ο ιδιαίτερος ρόλος του καλλιτέχνη που ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλάι του λαού μας.

Απευθύνθηκε με επιστολή, μέσω του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, σε όλους τους καλλιτέχνες – μέλη του στο νομό και τους κάλεσε –εφ΄όσον συμφωνούν με το παραπάνω πλαίσιο της Επιτροπής Ειρήνης – να συμμετάσχουν στην έκθεση. Δεν τέθηκε κανένας περιορισμός τεχνοτροπίας, υλικών, διαστάσεων κλπ.
Με προθυμία δήλωσαν συμμετοχή οι εξής καλλιτέχνες τους οποίους και ευχαριστούμε τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για τη βοήθειά τους στο στήσιμο της έκθεσης.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν η Νατάσα Γιαλαμά, εικαστικός εκπαιδευτικός, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης και η Άννα Σπανοπούλου, φιλόλογος, ιστορικός της Τέχνης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε σχολεία και φορείς, κατόπιν συνεννόησης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977891528 , 6977686435
Διάρκεια έκθεσης: 12/4 ως 26/4/2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 ως 13.00 και 19.00 ως 21.00
Σάββατο: 10.00 ως 13.00

Συμμετέχουν:
1. Αναστασίου Ελένη
2. Αντωνάκη Αλεξάνδρα
3. Βασδέκη Εύα
4. Γιαβασιάν Άννη
5. Γιαλαμά Νατάσα
6. Γκουντρουμπής Σάκης
7. Γκρίμπα Κατερίνα
8. Διαμαντή Άρτεμις
9. Ζάζος Αχιλλέας
10. Θαλασσινού Μαρία Ελένη
11. Κακάβα Στέλλα
12. Καραγγέλη Ευαγγελή
13. Καραΐσκου Βάια
14. Κατσιαούνης Γιώργος
15. Καφφέ Λεοντία
16. Κόντου Θωμαής
17. Κούπα Ευδοκία
18. Κρανιώτου Λιάνα
19. Λάνταβου Ευτυχία
20. Λιάκου Αμαλία
21. Ξεφτέρη Άννα
22. Παναγιώτου Μαρία
23. Πετρίκης Σωτήρης
24. Ρόπλου Άννα
25. Σαλταπίδα Δώρα
26. Τζαγκαράκη Εύα
27. Τσιλιλή Ελένη
28. Χριστοπούλου Ευθυμία
29. Αθανασιάδης Θανάσης
30. Δημοτικό Σχολείο Γόννων Τάξεις 5η-6η (υπ. Χριστοπούλου Ευθ.)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ