ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δήλωση στήριξης του δημάρχου Στ. Τσικριτσή στον αγώνα του δήμου Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Τυρνάβου καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τους εργαζόμενους του Δήμου Τυρνάβου αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Ο τυρναβίτικος λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ξέρει να ξεσηκώνεται, να διεκδικεί τα δίκια του. Δεν μένει παρατηρητής, δεν περιγράφει μόνο τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο, απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!

Η απεργία στις 17 Απριλίου, μπορεί να αποτελέσει σταθμό ενδυνάμωσης του ρεύματος της αμφισβήτησης και της οργής απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Βάζουμε ξανά μπροστά τις διεκδικήσεις μας για τον Δήμο Τυρνάβου. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Όλοι μαζί, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για τη ζωή που ονειρευόμαστε. Γι’ αυτό, στις 17 Απρίλη πρέπει να βρεθούμε όλοι στο δρόμο.

Η Δημοτική Αρχή της Τυρνάβου, μαζί με τους δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, θα είναι στην πρώτη γραμμή!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Να δοθούν εδώ και τώρα τα χρήματα που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση του Δήμου Τυρνάβου.

· Πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε Υπηρεσίας. Κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

· Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

· Άμεση χρηματοδότηση όλων των Σχολικών Επιτροπών, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των παιδιών μας.

· Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

· Γενναία χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και δράσεων.

· Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος τριτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος, με ευθύνη του κράτους, σύνταξη μελετών στατικής επάρκειας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών για όλα τα δημόσια κτίρια, με προτεραιότητα στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις εργατικές κατοικίες και το Κέντρο Υγείας.

· Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας που είναι αναγκαία στην περιοχή μας.

· Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δήλωση του Δημάρχου Τυρνάβου, Στέλιου Τσικριτσή

Ο Δήμος Τυρνάβου στέκεται στο πλευρό του Δήμου Πάτρας και στηρίζει την κινητοποίηση του τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διεκδικήσεις του Δήμου Πάτρας εκφράζουν και τις δικές μας ανάγκες που συνθλίβονται από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της ανταποδοτικότητας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Τα αιτήματα που προβάλλει ο Δήμος Πάτρας είναι και αιτήματα του Δήμου Τυρνάβου.

Μαζί του διεκδικούμε και εμείς:

1) Να αποδοθούν στους Δήμους τα χρήματα που δικαιούνται για προσλήψεις προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

2) Να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη.

3) Να επιχορηγηθούν οι Δήμοι για να καλύπτουν τη μισθοδοσία όσων συμβασιούχων εργαζόμενων παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις.

Συνεχίζουμε μετά το μεγάλο συλλαλητήριο για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων του δήμου μας και δυναμώνουμε την πάλη μας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

Όλοι στον αγώνα! Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ