ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν οι δενδροκαλλιεργητές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου ζητώντας την επανεκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους το 2023.

Συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΛΓΑ δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για 100% αποζημίωση για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί τα δέντρα τους.

Δηλώνουν εξοργισμένοι καθώς υπάρχουν περιπτώσεις γειτονικών χωραφιών με διαφορετικό ποσοστό αποζημίωσης.

Τη στήριξη στον αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ενώ στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στο πλευρό τους και ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής.

Ο Θ. ΜΠΙΖΙΟΣ

Την στήριξη του στην κινητοποίηση των δενδροκαλλιεργητών της Ελασσόνας την Δευτέρα 15 Απριλίου στον ΕΛΓΑ με αίτημα την επανεκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους το 2023, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ελασσόνας Θανάσης Μπίζιος.
Με αφορμή τα συνεχή χτυπήματα των δενδροκαλλιεργητών και των παραγωγών της επαρχίας γενικότερα, από την κλιματική κρίση, ο κ. Μπίζιος δηλώνει ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε οι αποζημιώσεις που θα καταβάλλονται να είναι δίκαιες και να στηρίζουν πραγματικά τον παραγωγό στις δύσκολες στιγμές».

Ταυτόχρονα τονίζει «την ανάγκη συνεργασίας όλων, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιστημόνων και παραγωγών για την καλύτερη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και την επένδυση σε προληπτικές δράσεις, για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ