ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Στα τέλη του 2024 η ολοκλήρωση των έργων και η απόδοση του χώρου στους πολίτες – Σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και ανάπλαση του Πάρκου Αλκαζάρ, με επτά σημειακές παρεμβάσεις. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποδοθούν οι χώροι στους πολίτες μέχρι τα τέλη του 2024. «Ένας από τους σημαντικότερους χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης, το Πάρκο Αλκαζάρ, αναζωογονείται, αλλάζει μορφή, διεκδικεί νέο ρόλο στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψή του στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα.

Τον κ.Μαμάκο συνόδευσαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ. Χρήστος Τερζούδης και τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κ.κ. Αθανάσιος Πατσιούρας (Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών), Μαρία Κωτούλα (Προϊσταμένη Τμήματος Κτιριακών Έργων και Αναπλάσεων) και Χρήστος Μανούσιος (Προϊστάμενος του Τμήματος Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου).

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση Εγκαταστάσεων Αλκαζάρ», συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για συνεχιζόμενο έργο, ενώ οι σημειακές παρεμβάσεις αφορούν στην ανακατασκευή της λίμνης, του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, του χώρου πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, την ανάδειξη του Μνημείου του Ιπποκράτη, τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου και διάβασης πεζών (πεζοφάναρο) που θα ενώνει το μνημείο με τον κήπο -οι τρεις τελευταίες παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Ιπποκράτειος Τόπος: Ανάδειξη – Αναβάθμιση μνημείου Ιπποκράτη και δημιουργία Βοτανικού Κήπου».

«Ως Δημοτική Αρχή ενστερνιζόμαστε τις δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα που στοχεύουν στην ανάταξη της πόλης, του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και στην εξωστρέφεια, την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού. Η αναβάθμιση του Πάρκου Αλκαζάρ, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Ιπποκράτειου Τόπου, δημιουργούν ακόμη ένα σημείο αξιόλογου ενδιαφέροντος, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της πόλης μας. Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Πάρκου, η διασύνδεσή του με το Μνημείο του Ιπποκράτη, αλλά και την ομώνυμη συνοικία, δημιουργεί ακόμη έναν χώρο ψυγαγώγησης, πολύ κοντά στο κέντρο της Λάρισας», τονίζει ο κ.Μαμάκος.

Πεζογέφυρα και Βοτανικός

Να σημειωθεί ότι χθες, Τρίτη 16 Απριλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Κατά την εκτέλεση των εργασιών, τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, δεν θα είναι δυνατή η διέλευση πεζών ούτε στον χώρο κάτω από την πεζογέφυρα -για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, το απόγευμα, οι περιπατητές και αθλούμενοι θα μπορούν να διέρχονται από το τμήμα κάτω από την πεζογέφυρα.
Ταυτόχρονα, εκτελούνται και οι εργασίες που αφορούν στην οριοθέτηση του Βοτανικού Κήπου, καθώς και στη διαμόρφωση του χώρου πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ τμηματικά γίνονται και οι εργασίες που αφορούν στην ανακατασκευή και αναβάθμιση όλων των χώρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ