ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Εντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην περιφέρεια, στους δήμους και κυρίως στους κατοίκους της Θεσσαλίας, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στην περιοχή, αφού 8 μόλις μήνες μετά τον DANIEL που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές και άφησε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς σπίτια ή αντιμέτωπους με τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες τους, δεν έχει μπει ούτε ένα λιθαράκι για την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Από τον περιοχή των Π.Ε. Καρδίτσας και των Τρικάλων μέχρι και τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας η Θεσσαλία παραμένει ανοχύρωτη και με τις πληγές του DANIEL να είναι ακόμη ανοικτές και όλα αυτά επειδή το κράτος παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων δεν έχει δώσει χρήματα στην περιφέρεια ούτε για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών. Για τα 150 περίπου εκ. € που απαιτούνται για τα πρώτα έργα καλύτερα να μην μιλήσουμε.

Στη διαδρομή του Πηνειού μέχρι τη Λάρισα αλλά και μετά στο κομμάτι που πλημμύρισε σε Φαλάνη, Δασοχώρι, Αμπελώνα και Βρυότοπο δεν έγινε απολύτως τίποτα πέραν ελαχίστων πρόχειρων παρεμβάσεων στο πλαίσιο της επούλωσης ελάχιστων πληγών.

Τα αναχώματα που έσπασαν και πλημμύρισαν το πεδίο Βολής στον Αμπελώνα, τμήμα της Φαλάνης και τμήμα του Βρυοτόπου παραμένουν σπασμένα ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες περιοχές.

Εξ όσων γνωρίζουμε η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου έστειλε επιστολές σε περιφέρεια και υπουργεία και μάλιστα φρόντισε προ δύο μηνών περίπου να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπάρχουν με πρωτοκολλημένη επιστολή.

Ανάλογες επισημάνσεις έγιναν και από την περιφέρεια Θεσσαλίας στις επαφές του περιφερειάρχη με τους συναρμόδιους υπουργούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ