Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Δ.Ο. ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τα μέλη της ομάδας που με τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς και συνολικά όσους συμμετείχαν στην, όπως προβλέπεται από τον νόμο, δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής/συντονιστή της Δημοτικής Ομάδας της Συμπαράταξης Λαρισαίων.

Ξέρουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Και δύσκολο είναι και το έργο μας.

Έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε το έργο μιας Δημοτικής Αρχής κι ενός άξιου Δημάρχου, του Απόστολου Καλογιάννη, που σήμερα αναγνωρίζεται από φίλους και χθεσινούς αντιπάλους.

Χρειάζεται ως Συμπαράταξη Λαρισαίων να μιλήσουμε για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη, για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την κοινωνική δικαιοσύνη, για την προάσπιση του δημόσιου χώρου, την πρόοδο και την εξωστρέφεια.

Να στηρίξουμε με γνώμονα το καλό της τοπικής κοινωνίας τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Να επισημάνουμε λάθη και να προτείνουμε διορθώσεις.
Αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με δημοκρατικό και προοδευτικό για το Δήμο μας πρόσημο.

Βούληση όλων μας στη Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι να δουλεύουμε πολύ και συλλογικά, να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες μιας ομάδας δυνατής, με γνώσεις, εμπειρία κι όραμα.

Να διαμορφώνουμε πιστά δημοκρατικές διαδικασίες που παραπέμπουν σε πεδία ευθύνης και όχι σε πεδία εξουσίας.

Για αυτόν τον λόγο θα ζητήσω άμεσα τη σύγκληση της Γενικής συνέλευσης της Παράταξης.

Η πρότασή μου, ως επικεφαλής/συντονιστής της Δημοτικής ομάδας της Συμπαράταξης Λαρισαίων θα είναι να προχωρήσουμε σε διαδικασία ψήφισης της Συντονιστικής Επιτροπής της Συμπαράταξης Λαρισαίων και την άμεση δρομολόγηση διαδικασίας για ψήφιση νέου επικεφαλής της Παράταξης.

Πιστεύω στη συλλογική μας βούληση για ανοιχτές, δημοκρατικές και αξιόπιστες διαδικασίες. Ο νέος επικεφαλής, όποιος προκύψει, αν είναι δημοτικός σύμβουλος, εισηγούμαι να είναι και επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της Συμπαράταξης Λαρισαίων.

Είμαστε πολίτες και όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια δεν χωρούν ιδιοτέλειες και άρνηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Και δεν περισσεύει κανένας.

Έχουμε την ευθύνη να λειτουργήσουμε κινηματικά και ενωτικά. Κινητοποιώντας μέλη της παράταξης, παλιούς και νέους υποψηφίους, νέους ανθρώπους με διάθεση για προσφορά, συμπολίτες που συστρατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε την πόλη. Μαζί να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας. Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ