ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ν. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη συναντήθηκε στις 19/4 σε εκδήλωση στη ΒΙΠΕ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Αρβανίτης Νικόλαος μαζί με τον γραμματέα του Αγροτικού συλλόγου Κωνσταντίνο Τσιάκα, προκειμένου να γνωστοποιήσει σημαντικά θέματα του Δήμου μας. Μια ζήτηση που βασίστηκε και στο έγγραφο που έστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο .

Επικεντρώθηκαν στο πρόβλημα της ακαρπίας που παρατηρείται έντονα σε διάφορες καλλιέργειες που βρίσκονται στο Δήμο Τυρνάβου (αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα ,ροδάκινα, νεκταρίνια) και για την καρπόπτωση στην καλλιέργεια της αχλαδιάς ζητώντας στήριξη των παραγωγών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον περονόσπορο που θα αφήσει τα σημάδια του και στην φετινή παραγωγή διότι ήδη φαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση.
Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός στα αιτήματα, τόνισε ότι γνωρίζει και ο ίδιος ότι υπάρχει πρόβλημα ειδικά σε κάποιες ποικιλίες βερίκοκου ωστόσο για τα δαμάσκηνα ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία υπάρχουν συνεχώς προβλήματα ακαρπίας και πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ